FREESTYLE Zelei Endre

Superball Freestyle világbajnokság 2018

A versenyt 2009 augusztusa óta minden év nyár végén, általában augusztusban rendezik meg a Superball nevű nyílt világbajnokságot. Idén is nagy népszerűségnek örvendett a verseny ugyanis kereken 462 regisztrált nevező és több ,mint 60 ország képviselte magát a tornán.

A világbajnokságon a Freestyle mindenfajta szakágában indulnak versenyek. Én a Panna bajnokságon indultam amelyre 50 versenyző jelentkezett a világ minden tájáról.

A Panna bajnokság pályája ezen a versenyen egy (3 méter átmérőjű) kör alakú ketrec két kapuval.A ketrecben két versenyző küzd meg egymással. A játékidő: 3 perc. A szabály: A rendes labdarúgáshoz hasonlóan itt is gólokra megy a játék, de ha valaki “panna”-t (kötényt) ad az ellenfelének, akkor úgy mint a box-ban a “KO”, abban a pillanatban a játékidőtől függetlenül ő lesz annak a meccsnek a nyertese.

Idén 8 csoport volt 6-6 versenyzővel. A 6 ember körmérkőzéseket játszott a csoportjukban. Minden csoportból az első 2 helyezett jut tovább a top 16-ba. Az idei világbajnokságon a csoportot nézve harmadik helyezést értem el, (pont lecsúsztam a legjobb 16- ba való bejutásról) az egész vb-t nézve pedig 20. helyezett lettem.

Jövőre a célom min. a top4-be való bejutás. Addig itthon igyekszem minél jobb eredményeket elérni az országos versenyeken, illetve majd a Koppenhágai vb-n, a Pannahouse nevű tornán.

Ha valakit érdekel a sportág az Instagram-on zeleifreestyle néven vagyok elérhető.

Vélemény, hozzászólás?