U12 – Nemzetközi Felkészülési Torna


A 2019. február 23-án megrendezett Nemzetközi Felkészülési Tornát U12-es csapatunk vezetőedzője, Szakál Csaba foglalja össze honlapunkon.


Mérkőzések eredményei:

Eger SE – MSK Rimaszombat 4-0

Gólszerzők: Jászberényi (2), Kis, Kiss

 

Eger SE – CS Primavera Szatmárnémeti U13 0-0

 

Eger SE – Békéscsabai LA 2-2

Gólszerzők: Grassi, Jászberényi

 

Békéscsabai LA – CS Primavera Szatmárnémeti U13 0-2

 

MSK Rimaszombat – CS Primavera Szatmárnémeti  U13 0-6

 

Békéscsabai LA – MSK Rimaszombat 2-0


Eger SE keret:

Egyed, Mester – Ferenczi – Jakab, Grassi – Kiss (U11), Jászberényi – Hegyi – Kelemen

Molnár – Nagy, Barta – Hamar – Vendel, Stumpf – Szabó, Kis (U11) – Barócsi – Hajdú (U11)


Szakál Csaba

vezetőedző:

Négy csapattal rendeztük meg a 8+1-es, háromnegyed pályás nemzetközi, felkészülési tornát az U12-es korosztály részére, ahol ellenfeleinek a Szlovák MSK Rimaszombat, a Román Primavera Szatmárnémeti egy évvel idősebb alakulata és a hazai akadémiák közül, a nagyon jó erőkből álló Békéscsabai LA képviseltette magát. A torna célja az volt, hogy újabb színvonalas, kiélezett mérkőzéseket játszunk és újabb nemzetközi tapasztalatokat tudjunk szerezni, illetve megismerjünk más stílusokat és kultúrákat. A mérkőzések időtartam 1×30 perc volt és a nagypályás játékszabályok szerint zajlott a torna. 

Az első meccsen a Rimaszombat ellen kezdtünk. Végig dominálni tudtunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, de rendszerint rossz döntéseket választottunk a befejezéseknél. Játékunk sebessége nem volt azon a szinten, amit elvárnék a csapattól, ez főként a sok felesleges labdaérintésnek volt köszönhető. 

Négy szerzett találatunk mellett, egyetlen gólt sem kaptunk, ami viszont nagyon pozitív! Szlovák ellenfelünk összesen egy lövéssel tudott próbálkozni a játékidő alatt. 

A két meccs közötti szünet jókor jött számunkra, így volt időnk átbeszélni, hogy mit is kellene játszanunk ahhoz, hogy működőképes legyen dolog az elkövetkező mérkőzéseken. 

A második összecsapáson a nagyon jó fizikumú játékosokból álló, agresszív harcmodorú Primavera Szatmárnémeti csapata következett. Bátran merem mondani és aki kint volt láthatta, hogy nemzetközi elit szinten futballoztak a fiúk és szívüket-lelküket beleadták a meccsbe. Nagyon magas volt a színvonal és az iram. Labdakihozatalainknál agresszív letámadásokkal próbálkoztak a vendégek, de szemrebbenés nélkül hoztuk ki a labdát és a sok jó ütemű átadásnak, a rengeteg labda nélküli mozgásnak köszönhetően nagyon gyorsan építettük fel a támadásainkat. Sajnos továbbra is visszatérő probléma a helyzetkihasználásunk. Ezen a mérkőzésen hét alkalommal is szembe kerültünk a Primavera kapusával, de gól képtelenek maradtunk. Mentalitásban is nagyon jó volt a csapat. Teljesen feltoltuk a védelmet és agresszív előre védekezésünknek köszönhetően rengeteg labdát szereztünk. Passz játékkal és egyénileg se nagyon tudta kihozni a labdát ellenfelünk. Mutatott játékunk és helyzeteink alapján, sok gólos győzelmet érdemeltünk volna. 

A torna záró meccsét Békéscsabai Labdarúgó Akadémia ellen játszottuk. Tulajdonképp ott folytattuk, ahol a Primavera ellen abbahagytuk. Kicsivel több mint hat perc telt el a mérkőzésből és máris két gólos előnyre tettünk szert, két szenzációs, élményszámba illő támadást követően. Vezetésünk tudatában sem változtattunk a játékunkon és a torna során magasan történő, agresszív letámadásainknak köszönhetően ezen a mérkőzésen is számtalan labdát tudtunk szerezni, amiből óriási lehetőségeket dolgoztunk ki, de előnyünket nem tudtuk növelni. A mérkőzés felénél, több játékosomat is kipróbáltam olyan poszton, ahol korábban még nem szerepeltek és ez láthatóan zavart is okozott. Nem sok idő volt már hátra amikor szépíteni tudott a Békéscsaba egy bombagóllal, majd másfél perccel a lefújás előtt egy szabadrúgást követően négyen is robbantak a vendégek közül a kipattanóra, tőlünk pedig senki nem ment el velük, így közvetlen közelről tudtak egyenlíteni. 

Először is gratulálok a játékosaimnak! Olyan 20 fős keret alakult ki az elmúlt évek folyamán, akik bárki ellen felveszik a versenyt. Ezt már nagyon sokszor bizonyították! 

Szeretném megköszönni Balog Zsoltinak a Békéscsaba vezetőedzőjének, Florin Fabiannak a Primavera vezetőjének és az MSK Rimaszombat vezetőségének, hogy elfogadták a meghívásunkat és jelenlétükkel emelték a színvonalat. 


MSK Rimaszombat U12 (Szlovákia)


Primavera Satu Mare U13 (Románia)


Békéscsabai Labdarúgó Akadémia U12


Eger SE U12


 

Vélemény, hozzászólás?