NB III. – Vitányi László szakmai igazgató számol be a közelmúltról és a jövőről


Honlapunk klubunk szakmai igazgatóját, a nyárig a felnőtt csapat vezetésével megbízott Vitányi Lászlót faggatta az időszakos megbízásával kapcsolatban!


– Kezdjük a legfrissebb élménnyel! Mi történt Szolnokon? Miért kaptunk ki és miért volt ilyen szűk a keret?
– Ha röviden szeretnék válaszolni, akkor azért kaptunk ki, mert a Szolnok gólokat rúgott, mi pedig nem. Picit hosszabban sajnos az első percben egy bedobás után gólt kaptunk, ami alapból borította fel az elgondolásainkat. Ahogyan az ellenfelünk edzője is kiemelte nyilatkozatában ezt követően többször is jobban, határozottabban játszottunk, de gólt nem sikerült elérnünk. Összességében meg kell állapítani, hogy amit elterveztünk azt nem tudtuk megvalósítani. A mérkőzésre rengeteg sérülttel készültünk, de erre soha nem szeretek hivatkozni. A szolnoki meccs hetében nem edzett Farkas Krisztián, Kaszás Norbert, Nagy Péter, Fekete Viktor. A hét során ráadásul kidőlt Vajda Ákos és Révész András, míg Dáné Szebasztián szerdán, Árvai Ádám pedig szombaton edzett először. Kovács Dávid pedig az ISF Iskolai Labdarúgó Világjátékokon vett részt Belgrádban. Ettől függetlenül az ifjúsági csapatból felhozott Halász Dominik mindenképpen keretben lett volna, mert teljesítményével elégedett voltam.

– Külső szemlélőként úgy tűnt, hogy Benke Norbertnek végre jól ment a játék, volt benne veszély mégis lecserélte. Miért volt vele elégedetlen?
– Én is úgy látom, hogy Norbi jól játszott, de cserét kért, mert a lábában érzett valamit és nem akart kockáztatni.

– Minek köszönhető a sok fiatal szerepeltetése az utóbbi időben?
– Az, hogy valaki mennyi idős az csak egy állapot, csakis a teljesítmény számít. A srácok a heti edzésmunkával maguknak teremtik meg a lehetőséget és nem azért játszik valaki, mert 16 éves vagy éppen 36.

– A klub mivel segíti a minél jobb szereplést?
– Azt gondolom, hogy ami elvárható, azt megkapjuk. A szakmai stábot két edzővel bővítettem, hogy nagyobb hangsúlyt tudjunk fektetni egy-egy játékosra. Emellett Polarral mérjük a teljesítményüket. Belső rendszerben tartjuk nyilván a fizikai állapotukat, étkezésüket, pihenésüket, hogy a terhelést megfelelően osszuk el. Videóelemzést is bevetettünk a héten, a regeneráció érdekében masszőrök tevékenykednek és külön odafigyelünk a medencés frissítésre is. A mérkőzés előtt és a szünetben a szükséges energiaforrásokat biztosítjuk, ráadásul most a szolnoki vendég öltözőt is úgy rendeztük be, hogy otthon érezzék magukat a srácok. A klub a fejlődésben nem állt meg, mert fotocellás eszközöket szerzett be (az UP mellett a felnőtt is használni fogja). Valamint folyamatban van a Catapult rendszer beszerzése is az autentikusabb mérési eredmények érdekében. Ez most nem párosult eredménnyel, de töretlenül hiszünk a játékosokban.

– Meg lesz-e a bennmaradás és mi várható hétvégén?
– Ahogyan korábban is nyilatkoztam, nem feltétlenül a bennmaradást figyelem, szeretnénk feljebb kerülni, de az elszenvedett vereségek miatt igenis szóba került ez is, hiszen reálisan kell tekinteni a táblázatot. Azt is megértem, ha a szurkolók aggódnak. Mindent megteszünk, hogy a játékosok megfelelő felkészülését segítsük, ezáltal sikert arassunk vasárnap. Tudom, hogy elcsépelt, de tényleg szükség van a szurkolókra, hogy minél többen kint legyenek, minél több piros-kék zászló lengjen! A játékosok átérzik a helyzetet, mindent megfognak tenni a sikerért.

– Mire számíthatunk a következő években?
– Mivel most nem az utánpótlásról, hanem a felnőtt csapatról kérdezett, erre nem tudok egzakt választ adni. Nyárig kért fel tulajdonos úr, azt gondolom, hogy a háttérben már elkezdődtek a 
tárgyalások egy sikeres csapat kialakítása érdekében. Természetesen, ha kérdeznek, akkor elfogom mondani a véleményemet a játékosokról, de most számomra a legfontosabb az Eger sikere. Hétfőn csapatértekezletet tartottunk, a játékosoknak is elmondtam! Én egri vagyok, itt születtem, itt nőttem fel, itt fociztam, itt csajoztam fiatalként, akkor is kifogok meccsre járni, ha nem lesz pozícióm a klubom belül, egyszóval velem, a mi klubunkkal senki nem játszadozhat, aki Szentmarjay Tibor vagy Lengyel Lajos helyén öltözik és ezt a címeres mezt viseli, nem teheti meg, hogy nem ezer százalékon küzd, ha a pályán van! Ha valakinek ez nem tetszik akkor vagy ne jöjjön többet vagy én fogom elzavarni!

– Köszönjük, sok sikert!
– Köszönöm a megkeresést, zárszóként engedje meg szerkesztő Úr, hogy korábbi edzőnknek és barátomnak Vígh Ferencnek mielőbbi felgyógyulást kívánjak a szívműtétjét követően.



 

Vélemény, hozzászólás?