NB III. – A Mezőkövesd Zsóry FC II. csapata ellen kezdjük az idényt


Vasárnap rajtol az NB III. Keleti csoportjának, a 2020-2021-es pontvadászata. Csapatunk szomszédvári mérkőzésen a  Mezőkövesd-Zsóry FC II. együttesét fogadja 17.30 órától a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.


Ellenfelünk az előző, csonka szezonban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú bajnokság 3. helyén végzett a Sajóbábonyi VSE és a Cigánd SE mögött, de mint az NB I-ben szereplő Mezőkövesd Zsóry FC második csapata jogot szerzett az NB III-as szereplésre. A bajnokságban 13 alkalommal győztesen hagyták el a pályát, 1 döntetlen és 4 vereség mellett, mellyel 40 pontot szereztek. A csapat zömét fiatalok alkotják, persze vannak új igazolásaik és valószínűleg visszajátszókkal is találkozhatunk a mérkőzésen. A felkészülést Lasztóczi Péter irányításával kezdték el, akit időközben Elek Norbert váltott a kispadon.

Csapatunk előző szezonban a 20 ponttal a 10. helyen végeztünk, melyhez 6 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség társult. A felkészülés során hat mérkőzést játszottunk, melyből hármat megnyertünk (Tiszafüredi VSE, Mezőkövesd Zsóry FC II., MSK Rimaszombat), egyszer döntetlent (Gyöngyösi AK) játszottunk és kétszer szenvedtünk vereséget (Budaörsi SC, III. ker. TVE). Az átigazolási időszakban három játékosunk távozott (Lőrincz Patrik Márton, Vitelki Balázs, Gajda Márkó Gábor) és öten érkeztek (Katona Attila, Hegedűs Dávid, Pál Szabolcs, Boros Gábor, Géringer László). Sütő Szilárd vezetőedző irányításával a csapat számára elsődleges cél, hogy minél végezzen a tabellán.

Az előző szezonban bajnoki mérkőzésen nem mérte össze a tudását a két csapat, viszont a felkészülések folyamán többször találkozhattuk a Mezőkövesd Zsóry FC II-vel.


A szezon első bajnoki mérkőzése előtt Sütő Szilárd vezetőedzőt, Debreczeni Dávid csapatkapitányt és az újonnan érkező Hegedűs Dávidot kérdeztük meg, hogy mit vár a mérkőzéstől:

– Nagyon vártuk már, hogy a vírus helyzet miatt kialakult időszak után elinduljon a bajnokság. A hétvégén hazai pályán kezdhetjük el az új szezont. A pálya választói szerepkör felcserélését a Mezőkövesden kialakult vírus helyzet indokolta, a két klub ésszerű döntést hozott. Mindig nehezebb egy tartalék csapat ellen felkészülni, mivel a mérkőzés napjáig kérdéses, hogy milyen kerettel fognak az adott találkozón részt venni. A felkészülés alatt játszottunk a Mezőkövesdiekkel, de az a mérkőzés se mérvadó hiszen azóta edző váltás történt az ellenfelünknél. Ezeket az összetevőket figyelembe véve legfőképpen a saját játékunkra koncentrálunk és magunkkal foglalkozunk. Szeretnénk elérni az első célunkat amit a csapattal közösen a felkészülés kezdetén tűztünk ki, hogy győzelemmel kezdjük a bajnokságot.
A csapat motiváltan és jó állapotban várja a mérkőzést.

 

– Nagyon várjuk már az első fordulót. Felkészülésünk jól sikerült, szerencsére nincs sérült játékosunk. Az első bajnoki mindig kiemelten fontos, szeretnénk jól rajtolni és ennek szellemében fogunk pályára lépni. Tudjuk, hogy nem lesz egy könnyű meccs, de bízom a csapatban!

 

– A hét elején kielemeztük az utolsó mérkőzésen elkövetett hibákat… Az eddig megszokott ritmusban készülünk a bajnoki rajtra! Kisebb sérülések vannak, de hétvégére mindenki bevethető állapotban lesz!

A mérkőzés játékvezetője: Horváth Máté

Asszisztensek: Kulcsár Dániel, Volentics Erik János


A forduló mérkőzései



Vélemény, hozzászólás?