Eger SE tájékoztató (Frissítve) – Szigorítások a labdarúgásban is


Frissítve: 2020.11.11. 15:15

A Magyar Labdarúgó Szövetség a délután folyamán az alábbi tájékoztatást tette közzé hivatalos honlapján az önkéntes folytatással kapcsolatban.

*****

Önkéntes folytatás

Az MLSZ elnöksége – a csapatok kérését is figyelembe véve – a bajnokságok folytatásáról döntött, egyidejűleg a halasztások engedélyezésével megadta a választás lehetőségét. Az alacsonyabb osztályokban maguk dönthetik el a csapatok, hogy játszanak vagy későbbre halasztják mérkőzésüket. Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról.

A futball felelős folytatása érdekében, betartva a szabályokat, nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak az amatőr bajnokságok. A legfontosabb különbség, hogy a csapatok kérhetik egyoldalúan is mérkőzésük halasztását. Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy amatőr csapat (NB III-nál alacsonyabb osztályú) nem tud, vagy nem kíván kiállni az adott bajnoki mérkőzésen, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, több alkalommal is. Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. Ez biztosítja a szükséges versenylehetőséget a fiatal tehetségek számára éppúgy, mint az egészségük megőrzése érdekében sportoló felnőtteknek. A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható.

Az egészségügyi protokollok megtartása mellett további higiéniai előírásokat és ajánlásokat állított össze a szövetség, például az öltözők vagy buszok használatával kapcsolatban, a helyszínek előkészítése és folyamatos fertőtlenítése kérdésében. A maszk használata természetesen a mérkőzések előtt és után szigorúan kötelező.

A 484/2020. (XI. 10.). kormányrendelet részleteit kedden este ismerhette meg az MLSZ vezetése. A megjelent rendelet lehetőséget ad a versenyszerű sporttevékenységre, edzések és mérkőzések megtartására.


Frissítve: 2020.11.11. 08.00

A kedd éjszaka megjelent Kormányrendeletet követően az alábbi tájékoztatást tette közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség az edzések és mérkőzések megtartásával kapcsolatban.

*****

Folytatódó futball – felelős korlátok mellett

Az MLSZ továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti. Amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról.

A Magyar Közlönyben megjelent a 484/2020. (XI. 10.). számú kormányhatározat, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépő intézkedéseket részletezi. Mint arról a szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor is nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok minden előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

A kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik az előttünk álló válogatott mérkőzésekre is. A megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

Miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatja az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.


Frissítve: 2020.11.10.

Csányi Sándor az Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke tegnap (2020.11.09.) az M4 Sporton tett nyilatkozatában bejelentette, hogy a a férfi NB I. és NB II., valamint a női NB I. folytatódik, a férfi NB III. és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II., valamint az utánpótlás-sorozatok viszont „nem kerülnek lebonyolításra”.

A Kormány a mai napon elfogadta a szigorításokkal kapcsolatos intézkedéseket. Egyesületünk vezetősége várja a Kormányrendelet megjelenését és a Magyar Labdarúgó Szövetség határozatát, állásfoglalását a labdarúgást érintő pontos változásokkal kapcsolatban.

Amint klubunk megkapja hivatalos határozatot, abban az esetben honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékoztatjuk szurkolóinkat a változásokról.

Az edzésekről és a tervezett újraindításról még nincsenek hivatalos információk, amennyiben ezek tisztázódnak, akkor minden korosztályban a csapatok edzői tájékoztatni fogják a játékosainkat. 

Vélemény, hozzászólás?