Vitányi László: Nem csak ott vagyunk az NB II-ben, hanem nyomot is szeretnénk hagyni

Az Eger SE NB II-es női csapata a 12. helyen végzett a Keleti-csoportban. Négy győzelemmel, 2 döntetlennel és 18 vereséggel sikerült elérniük ezt az eredményt. Az U19-es gárda pedig az 5. lett 11 nyert mérkőzéssel, 2 egállal, valamint 6 elvesztett találkozóval. A lányok számára nincs pihenő, heti 1-2 alkalommal edzenek, valamint júliusban strandfocin is részt vesznek, NB I-ben. Dr. Vitányi László vezetőedző osztotta meg gondolatait. 

Milyen volt a szezon?

Nehéz, igazából újdonság volt az egy évvel előttihez képest, hiszen nem megyei U20 és megyei felnőtt bajnokságban indultunk, hanem országos U19 és országos NB II-ben. Ez nagyon nagy szervezési feladatot, humánerőforrást, meg játékos anyagot kívánt. Pontosan ezért nagyon nehezen indult el, aztán volt, aki lemorzsolódott, mert nem érezte úgy, hogy meg tud felelni a követelményeknek, így az őszünk kaotikusan telt. Télen sikerült igazolnunk, akkor már beállt egy rendszer, amibe a lányok is beleálltak, ott már volt egy két jobb eredményünk is. Az U19 a dobogó környékén harcolt végig, az NB II-es csapat pedig tudott idegenbe nyerni egy olyan gárda ellen, aki előtte még otthon nem kapott ki. Döntetlent játszottunk hazai pályán, jó csapat ellen úgy, hogy már alakultak az eredmények, de természetesen, még nem az igazi a játék, helyenként jó volt, meg kell erősíteni a csapatot.

Volt olyan meccs, ahol már látszott az összeszokás, a fejlődés?

Több ilyen találkozó is volt, hazai vereség alkalmával is volt, hogy nagyon jól játszottunk. A Monori győzelem mindenképpen az, amikor a Hatvantól kikaptunk hazai pályán akkor is úgy jöttek le a lányok a pályáról, hogy ezt a mérkőzést megnyerhették volna, akkor a Hatvan sokáig a feljutásért játszott. Több mérkőzés és félidő is volt, amikor jól szerepeltek, szerencsére több ilyen találkozó is volt. Mondjuk ők is többet vártak maguktól. Talán az utolsó fordulóban, amikor sok góllal vertük a Cigándot és nem olyanok voltak a gól örömök, mint ha az első találatokat lőnék. Ott azért látszódott, hogy több van bennük és többet vártak maguktól. Reméljük, hogy majd ez a következő szezonban kiderül.

Nem pihennek a lányok, hiszen a felkészülési időszakban strandfoci megmérettetés vár rájuk, ráadásul NB I-ben.

Heti 1-2 edzéssel továbbra is mozognak a lányok. Külön nem készülünk a strandfocira igazából úgy, mond, be van iktatva egy kis kikapcsolódás sporttal össze kötve, ami maga is egy lazítás. Azonban komolyabban kell vennünk, mint a tavalyit hiszen, akkor NB II-ben játszottunk, ahhoz képest pedig, hogy újoncok voltunk jól szerepeltünk. Egy visszamondás miatt minket kértek fel, hogy induljunk az NB I-ben, ami annyiban másabb, hogy nyilván minimális célkitűzés, hogy bent kell maradni most már ebben a bajnokságban. Több hétvégét vesz igénybe a klubtól is nagyobb áldozatokat követel, meg a lányoktól is, de úgy tűnik, hogy mind a két fél vállalta ezt.

A távozókról é az érkezőkről is beszéljünk. Vannak már információk?

Lesznek távozók. Olyanok, akik nem annyira jártak edzésre, nem feltétlenül ütik meg az NB II-es színvonalat, hiszen kiemelt képzési központ a női vonal, NB II-es csapat van. Nemcsak ott vagyunk, hanem nyomot is szeretnénk hagyni! Magasabbak a követelmények, mostani bajnokságban mindenképpen a közép mezőnyben szeretnénk végezni, aztán két év múlva a dobogót lenne jó megcélozni, akár a feljutás is benne lehet ebben. Nagy pozitívumnak tartom, hogy nem igazolt el senki a meghatározó játékosok közül, eddig. Korábbi kapitányunk Borosi Dorina felépült a műtétjéből, így már ő is hadra fogható. Úgy gondolom, hogy Csehi Kincső a munkaváltásával többet fog tudni edzésre járni, ami szintén a csapat hasznára lesz. Van már érkező játékosunk is, a Nyírségből igazoltuk Balogh Szilviát, Szolnokról jön Lipcsei Nikolett, valamint Nagy Zita, illetve úgy néz, ki hogy Czinege Dóra jön Tiszafüredről. Jelenleg pedig 3-4 lánnyal tárgyalunk, akiknek már van NB I-es múltuk. Azt szeretném, hogy ha július elejére kialakulna a keret. Igazából ezekkel az igazolásokkal, azt gondolom, hogy a középmezőny reális lehet.

Mi lesz a cél az idei szezonban?

Mindenképpen a középmezőny. Divatosan az 5-8. helyet szokták mondani, ez most 4. vagy 10. igazából az már mindegy, a lényeg, hogy lássuk az, hogy szintet léptünk, valamint játékban ne csak 4-5 olyan mérkőzés legyen, amikor elégedettek vagyunk, hanem a 20-ból legyen 13. Erre akkor lehet alapozni a következő évben, hogy valóban a dobogó legyen a cél.

Edzőmérkőzéseket terveztek?

Tervezünk felkészülési mérkőzést is, de a strandfoci el visz több hétvégét a felkészülés alatt, augusztus elején pedig már Magyar Kupa van, tehát a kettő között nem nagyon fog beleférni. Mindenképpen szeretnénk 1-2 mérkőzést legalább lejátszani, de az sem kizárt, hogy Eger SE fiú csapatok ellen fogunk találkozókat játszani. Ezek ugyan olyan jó mérkőzések.

Strandlabdarúgás NB I.

Július 16-17

Július 23-24

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

 

 

Vélemény, hozzászólás?