U16: „Küzdeni mindig, feladni soha”

Az elmúlt szombaton a FILO SE korosztályos csapata látogatott a Felsővárosba. Ha a tabellára nézünk, akkor a harmadik helyezett fogadta a másodikat. – kezdte összefoglalóját Gyetván Krisztián edző. A mérkőzés ennek megfelelően kezdődött, ahol a szokásunknak megfelelően rögtön támadólag léptünk fel és az első percben már helyzetünk adódott.  Az ellenfél rá egy percre kontratámadás végén megszerezte a vezetést, a játékrész további időszakában hiába borult fel teljesen a pálya, rengeteg technikai hiba jellemezte játékunkat. Lassan és körülményesen játszottunk, hiába voltak meg a helyzeteink, lövéseink nem találtak kaput, illetve a gólhelyzetet is lepasszoltuk. A vendégek minden erejét felőrölte a védekezés, a támadás lehetőségét teljesen feladva. Jól jött a szünet ahol felhívtuk a hibákra a figyelmet, majd kértük a rövidpasszos, gyors játékot, amit tudnak a fiúk.

A második félidő ugyanúgy kezdődött, mint az első, mi a kapufát találtuk el majd az ellenfél újabb kontratámadásból megszerezte a második gólját. A fiúkat dicséri, hogy nem adták fel, magasabb fordulatszámra kapcsolva játszottak, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egy percen beül két gólt is szereztünk. Majd újabb tíz perc már nálunk volt az előny, itt már érezni lehetett, hogy csak mi nyerhetünk. Ötletesen játszottak a fiúk, továbbra is már az ellenfél térfelén letámadtuk az ellenfelet, aminek újabb két gól lett az eredménye a mérkőzés végére teljesen széteső vendégek ellen. Ismét sokat tettek a cserék a mérkőzéshez, jó volt nézni az arcokat, ahogy mentek előre az újabb gólok reményében. Örülünk az újabb sikernek, de jobban örültünk volna, ha nem adunk két gólos előnyt ellenfelünknek. Tanulni kell a hibákból és dolgozni tovább, hisz a befektetett munkának lesz csak eredménye. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, köszönjük a szép számban megjelent szülőknek a biztatást. Külön köszönet a mérkőzésre kilátogató Molnár Tibibának a szurkolást!!!

Barta Csongor értékelése a mérkőzésről: A mérkőzést rémálom szerűen kezdtük, hiszen a vendégcsapat egy kontrát követően gólt szerzett. Majd mi domináltuk, megvoltak a helyzeteink, de sajnos nem sikerült értékesíteni azokat. Az ellenfelünk nem próbált játszani, beálltak védekezni és kontra támadásokkal próbálkoztak. Rögtön a második félidő elején egy egyéni akció után a vendégek dupláztak. Jól kezeltük a helyzetet, nem estünk szét, nagyon akartuk a 3 pontot. Továbbra is mi uraltuk a meccset, ennek meg is lett a gyümölcse az 54. percben László Soma, majd rögtön Hegyi Zalán káprázatos góljával vissza hoztuk magunkat a mérkőzésbe. Itt már biztos voltam benne, hogy ez a meccs a miénk lesz és egy szögletet követően meg is szereztük a vezetést, jómagam találatával. Az ellenfelünk még az eddiginél is jobban szétesett, Koczka Krisztofer fejesével és a csereként beállt Szabó Ferenc zseniális góljával el is döntöttük a mérkőzést. Szerintem az akarat volt a döntő tényező, hogy nem hagytuk magunkat a 2. gól után sem és csináltuk tovább, úgy ahogy az előtt. Gratulálok a csapatnak és sok sikert kívánok a Filo SE csapatának a továbbiakban! És külön köszönöm a csapat nevében Tibi bának a szurkolást!

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?