Céró Bálint az Eger SE NB III-as csapatának új vezetőedzője

Céró Bálint az Eger SE új vezetőedzője. A tréner korábban a BVSC-Zugló együttesénél mutatta meg tudását a felnőtt gárdák között, majd a Monor csapatát irányította. Szeptember 19-én hétfőn csatlakozott az Egerhez és el is kezdte a közös munkát az NB III-as együttes labdarúgóival.

Mutasd be kérlek, a pályafutásodat.

Tizenegy évvel ezelőtt kezdtem el edzősködni, akkor még ovisoknál segítettem. Azóta sikerült minden évben egy kicsit magasabb szintre lépnem, és többet tanulnom a szakmából. Felnőtt csapatokig bezárólag minden korosztályban dolgoztam utánpótlás edzőként. 2020-ban átvettem a BVSC-Zugló NB III-as felnőtt csapatának irányítását, velük a Keleti-csoport második helyét értük el, ebben sikerült egy 12 meccses győzelmi sorozatot összehozni. Szép emlékek fűznek Zuglóhoz. Utána a nyári felkészülés 5. hetében a klub egy nagyobb nevű vezetőedzőt hozott a helyemre, ami után megkaptam a tehetség központ szakmai vezetői pozícióját. Feladatom volt, hogy az utánpótlást tartsuk itt a tehetség központos csapatok között, amit szerencsére sikerült elérni. Számomra világossá vált, hogy pályafutásom ezen szakaszában a zöld gyepen érzem magamat otthon és ezért a nyáron váltásra adtam a fejemet és Monoron egy rövidre sikerült kitérőt ejtettem meg, ott több okból sajnos az eredmények nem tudták a befektetett munkát visszaigazolni. Ezen a héten hétfőn pedig csatlakoztam az Eger csapatához.

Mi a célod?

A célom az-az, hogy az egri focit visszaemeljük közösen arra a szintre, ahol évekkel ezelőtt volt. Nagyon örülnék, ha Egerben középtávon egy feljutásért küzdő csapat tudna szerepelni, ezért a legjobb tudásom szerint mindent megfogok tenni. Szeretnék egy jól beazonosítható játékot játszó, dinamikus, gyors focit játszó csapatot látni, akik egymásért tudnak küzdeni és örömet szerzenek az egri szurkolóknak.

Mi az, amiben fejlődni kell?

A játék minden elemében az egész életünkben tudunk fejlődni edzőként és játékosként is. Így külön nem emelnék ki semmit, komplexen a labdarúgás terén kell fejlődnünk.

 

Vélemény, hozzászólás?