I. TK 28 szakmai nap

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2021/22-es szezontól indította el az országos tehetség képzési rendszert. A megyénként szerveződő és az egyes szinteket négy lépcsőben összekötő piramis lényege, hogy a magyar labdarúgók számára már egészen kisgyermek kortól biztosítva legyen a megfelelő minőségű szakmai képzés, a kiválasztás és a felfelé áramoltatás folyamata az akadémiák és a profi futball felé. A 28 Tehetségközpontban dolgozó főállású edzők feladata a 6 és 14 év közötti gyermekek megfelelő egyéni képzése, és a legtehetségesebbek felkészítése az akadémiai szint elérésére.

Ehhez kapcsolódóan az Eger Labdarúgó Sport Kft. egy szakmai napot tartott I. TK 28 címmel. A cél a közös tapasztalatszerzés, a szakmai munka átadása volt, illetve ki mi alapján dolgozik, mit tart fontosnak.

Pacsi Bálint szakmai vezető, Budafoki TK

,,Mint előadóknak nagyon hasznos volt ez nap, hiszen meg tudtuk osztani a tapasztalatainkat, szinte az összes TK-ból itt voltak a szakmai és szekció vezetők, edzők. Találkozhatunk régi kollégákkal, gyakorlati foglalkozásba is betekinthettünk.”

Előadók:

Molnár István Jenő UEFA B licenses edző, bűnmegelőzései szakértő

Pacsi Bálint szakmai vezető, Budafoki TK

Nagy Richárd szakmai vezető, Tatabánya TK

Herczeg Gábor szakmai vezető, Szeged-Csanád Grosics TK

Gyarmaty Attila szakmai igazgató, Eger SE

Az előadásokat követően a részt vevők 4 különböző korosztály edzésébe tekinthettek be a Felsővárosi Sporttelepen.

Gyarmaty Attila szakmai igazgató, Eger SE

,,Nagyon hasznos napot töltöttünk el együtt, sokat tanultunk és tapasztaltunk egymástól. Ami pedig nagyon jó dolog, hogy megtetszett a program a többi TK képviselőinek is, így folytatjuk a sorozatot egy másik helyszínen.”

 

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

 

Vélemény, hozzászólás?