Györök Tamás szakmai igazgató: ,,Célom, hogy egy jó közösséget formáljak!”

Ahogy korábban ígértük bemutatjuk új szakmai igazgatónkat Györök Tamást. 

Kérlek mutasd be pár mondatban szakmai pályafutásodat!
14 éve kezdtem edzősködni Újpesten, amikor befejeztem a profi pályafutásomat. Szinte az összes korosztályt végigjárva, mint edzőként, mint Akadémiai szekcióvezetőként rengeteg tapasztalatot szereztem. Az elmúlt időszakban 4 évet dolgoztam NB I-es stábban is (Gyirmót, ZTE, BP Honvéd). Ennek a 4 évnek köszönhető, hogy tisztábban látom milyen játékosokra és képességekre van szükség a felnőtt labdarúgásban. A Testnevelési főiskolán szereztem diplomát és jelenleg az UEFA Pro licenszre járok. Ezzel a legmagasabb végzettségem is meglesz a szakmában.

Hogyan kerültél az Egerhez?
Farkas Balázs keresett meg ezzel a lehetőséggel, amit szinte gondolkodás nélkül elfogadtam mivel mindig is szívügyem volt a fiatal játékosok felkészítése. Egy rendezett és tiszta rendszerbe érkeztem, amiben támogatva vagyok az elképzeléseimmel.

Milyen célokat tűztél ki az utánpótlás előtt?
Szemléletváltást szeretnék, amiben a játékos kapja a főszerepet és nem a csapat. Persze tudom, hogy a csapat emeli ki a játékost magából, de az egyik nem zárja ki a másikat, játékost fejlesztünk csapaton keresztül. Az edzéseken játék alapú oktatás megvalósítása a cél és ennek a módszertanát akarom az edzőknek átadni. Senki ne gondoljon semmi ördöngösségre, csupán a fociból indulunk ki. Nem akarok lealacsonyodni arra a szintre, hogy az eredmények alapján ítéljük meg a labdarúgót, mert az egyéni teljesítmény a legfontosabb, de azt se mondom, hogy az eredmény nem számít, mert a gyerekek alapvetően nyerni akarnak. Minden szekcióban lesz külön egyéni program, ami segíti a játékosokat a korukhoz mérten fejlődni. Emellett célom az edzőket is fejleszteni, belső képzések mellett mindenkitől azt várom amit magamtól is, legyenek nyitottak és ambiciózusok.

Mik a tapasztalataid eddig?
Legelső célom, hogy egy jó közösséget formáljak, amibe jókedvvel jönnek az edzők, de kölcsönös tiszteleten alapul. Jól fogadtak és ez jó alapja lehet annak, hogy minél előbb egy hullámhosszra kerüljünk. A létesítmény és a körülmények tökéletesek, már a külföldi viszonyokhoz képest is kiemelkedő.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?