NB II.: Újabb két játékos csatlakozott felnőtt női csapatunkhoz!

A két játékos a szükséges dokumentumokat aláírta, a két klub megegyezett, így már kijelenthető, hogy 2024 nyaráig Egerben szerepelnek!

Kota Szabina és Pintér Petra is a DVSC-DEAC csapatától érkezik Egerbe!

A 20 éves Szabina öt és fél éve erősíti a debreceniek keretét. Ezen időszak alatt a kiemelt U19-es bajnokságban ezüstérmet szerzett csapatával (A Puskás mögött) és nem csak a keret tagja volt, ugyanis minden mérkőzésen kezdőként szerepelt. Utánpótlás éveiben a korosztályos magyar válogatottba is meghívót kapott. A felnőtt világba érve meghatározó tagja volt az NB II-es bronzot szerző Debrecennek (20 mérkőzésen 6 gól).

Petra 19 esztendős és szintén Debrecenből teszi át székhelyét, ahol egy rövid megszakítással már 3 és fél éve szerepel. A rövid megszakítás megér egy külön mondatot, hiszen az NB I-es Illés Akadémiához igazolt, azonban onnan visszatért a Debrecenbe. Ő is tagja volt Szabina mellett az ezüstöt szerző Debrecennek és természetesen a felnőtt NB II-es bronzból is kivette a részét – nem is akárhogyan, hiszen 12 mérkőzésen 7 gólt szerzett. A félév szombathelyi kitérő alatt, nem mutatkozott be az NB I-ben, azonban így is országos bajnoki címet szerzett az U19-es korosztályban. Korábban az U17-es és U19-es korosztályos magyar válogatottnak is tagja volt. Futsalban sem kerülték el a sikerek, amit az NB II-es bronzérme jelez, valamint az, hogy eddigi futsal felnőtt NB II-es karrierje során, 31 bajnokin 38 gólt ért el.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése: Nagyon örülök a két játékos érkezésének. Azt gondolom, hogy minőségben is sokat léptünk előre velük, ráadásul a variációs lehetőségeink is bővültek. A kezdőcsapatba kerülésért nagy a harc, így senkinek nincs bérelt helye, amint az “új” lányok is éreznek, hiszen az edzések nagy részén jelen vannak. Meglátásom szerint a téli átigazolásaink jól sikerültek, ezért okkal reménykedhetünk abban, hogy nagyobb sikerünk lesz, mint az ősszel volt. Még egy-két játékossal egyeztetünk, de ha nem sikerül őket a keretünkhöz csábítani, akkor sem leszünk kétségbe esve és azt se felejtsük el, hogy a még nyáron sérülés miatt kieső Kovács Alíz és Lipcsei Nikol egyre gyorsabban halad a felépülés útján.

Eddigi érkezők:

Kovács Nelli (Szolnok), Egri Réka (Budaörs), Szunyogh Nikoletta (BSK Alsózsolca), Pintér Petra (DVSC-DEAC), Kota Szabina (DVSC-DEAC), Jakab Zsófia, Pifku Vivien, Polányi Petra (up).

Távozók:

Malinovszky Cintia (Csepel), Boros Martina (Ócsa), Lengyelné Abdai Emese (?), Balogh Erika (?), Balogh Szilvia (?), Pozsgai Kitti (?).

Következő mérkőzések:

2023.02.10. 21:00: EGER- TÓALMÁS (futsal)

2023.02.12. 13:00 DVTK U19-EGER (nagypálya)

 

 

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?