U15: Eger SE – REAC 1-0 (1-0) Gól: Demeter  (’40)

A tavaszi idény első bajnoki mérkőzését hazai környezetben vívta az Eger SE U15-ös csapata a Reac gárdája ellen. A Felsővárosi Sporttelepen egy gól született a 40. percben. Ekkor az egri Demeter volt eredményes. Több találat már landolt a hálókban, így 1-0-ra az egri fiúk nyertek. Legközelebb az Újpest vendége lesz az U15 március 11-én, szombaton 15 órától. 

Sipos Lajos vezetőedző értékelése: A tervünk elsősorban a stabil fegyelmezett csapatvédekezés volt tekintettel arra, hogy az őszi idényben igen gólképesek voltunk hátul. Támadásban azt kértem a fiúktól, hogy bátran vállalják fel az egy az egyet, vállalkozzanak minél többször és lehetőség szerint a széleken kerüljünk az ellen védelme mögé.

A meccset jól kezdtük, a szervezett csapatjáték mellet számos helyzetet alakítottak ki a srácok, de a jobbnál jobb lehetőséget is elpuskáztuk. Középpályásaink a védelem hathatós támogatásával irányították a játékot, az ellenfél ha el is jutott a kapunk előterébe, helyzetig nem jutott. Különösen Demeter Buda volt elemében, a társaktól kapott átadásokkal több alkalommal a kapuig nyargalt, de a félidő végéig a befejezés nem sikerült. A 40. percben megtört a jég és egy szép egyéni akciót fejezett be góllal.

A 2. félidőben már nem alakítottunk ki annyi helyzetet közel sem, mint az elsőben és ennek oka nagyon egyszerű volt mégpedig az, hogy a megszerzett labdáinkat ugyan az ellenfél mögé eljuttattuk, de támadóink rendszerint lesen álltak, lesre futottak. Egyesek már Inzaghi rekordját döntögették, bár úgy tudom nem lesen születtek. Rengeteg megszerzett labdát herdáltunk el és támadásfelépítéseink már nem voltak hatékonyak. Az ellenfél hosszú labdáit-ha üggyel-bajjal is – de hatástalanítottuk és sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset a srácoknak amiért maximális dicséretet érdemelnek.

Külön öröm három új igazolásunk eredményes bemutatkozása, Kozák Domonkos, Fodor Bálint és Tábori Nándor személyében.

 

Jól teljesítettek: Bocz Milán, Gergely Zsolt, Neufeld Tamás, Demeter Buda, Kozák Domonkos.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?