U15: ,,Az eredmény nem mutatja, de folyamatos fejlődés tapasztalható.”

U15: Újpest FC-Eger 4-0

Az MLSZ Regionális Bajnokság 15. fordulójában az Újpest FC vendége volt az Eger SE U15-ös csapat, az elmúlt hétvégén. A gólok sorát a vendégek nyitották a 11. percben, majd a mérkőzésen még három találat érkezett tőlük az egriek kapujába. Így 4-0-ra kapott ki az Eger. A folytatásban a UDSE gárdáját fogadja a gárda a Felsővárosi Sporttelepen, március 18-án, szombaton. 

Sipos Lajos edző értékelése: A soron következő bajnoki mérkőzést a bajnokaspiráns Újpest FC korosztályos csapatával vívtuk. Az első félidőt folyamatos orkánszerű ellenszélben játszottuk, ami nagyban befolyásolta a pályán történteket. A játékrész egészében koncentrált csapatmunkával dolgoztak a fiúk annak ellenére, hogy nemcsak az ellenféllel, hanem a természet erejével is meg kellett harcolniuk. Zárt védekezésünket nem a tizenhatosra betolt buszra, hanem a pálya középső zónájában történő fegyelmezett és szervezett védekezésünkre kell érteni.

A megszerzett labdákkal – igaz csak szórványosan sikerült – de próbáltunk támadásokat felépíteni, amikből igazán komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani. A két bekapott gólunk egy egyéni hibából és egy szögletrúgásból született.

Fordulás után azt kértem, hogy ne őrizzük a tisztes eredményt rúgjunk gólt-gólokat és az ellenfelet saját térfelén késztessük hibára, mutassunk előrébb bátrabb támadó futballt. Ez meg is történt, bár a szél úgy gondolta, hogy minket nem kíván támogatni…

Több ízben eljutottunk az ellenfél tizenhatosáig, de vagy pontatlanság vagy faultok miatt nem kerültünk ziccerbe. Az megemlítendő, hogy Demeter Budát két ízben állították meg a büntetőterületen belül szabálytalanul, de a spori sípja befagyott. A nyíltabb játékunk veszélyt is hordozott magában, a listavezető két eredményes kontrával további két gólt ért el.

Az eredmény ellenére nem vagyok elégedetlen, a srácok odaadással és nagy odafigyeléssel végezték a dolgukat, most sokkal többet tettek le az asztalra mint az otthoni 0-3 alkalmával.

Az ilyen és hasonló mérkőzésen hamarosan az elért eredményre is büszkék lehetünk majd.

 

Jók: Racsek, Demeter, Neufeld, Török és Bocz

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?