Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában 1-1-es döntetlen született a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban. Az Eger SE a közvetlen rivális DVTK második csapatát fogadta. Mindkét gól az első félidőben született. Elsőként a 10. percben Ferencsik volt szerencsés az egri kapu előtt, majd a 24. perc Tóth egyenlített egy szép találattal. Nem sokkal később pedig megfogyatkozott az Eger, Vattay kapott piroslapot. Így telt el 55. perc plusz a hosszabbítás, mindkét csapat 1-1 pontot szerzett. A következő mérkőzésen a Tiszafüred vendége lesz az Eger március 26-án, vasárnap 16 órától. 

 

Céró Bálint vezetőedző értékelése:

A mérkőzésről: Úgy érzem 30 percig irányítottuk a játékot. A kiállítás után sajnos nem mi birtokoltuk a labdát, de így is sikerült helyzeteket, lehetőségeket kialakítanunk.  Ellenfelünket sikerült távol tartsuk a kapunktól. A fiúkat nem lehet elmarasztalni, mindenki mindent megtett a pályán emberhátrányban is.

A Csapatról: A játékosok becsülettel dolgoznak minden nap! Átérzik mit jelent az egri mezt magukra ölteni. Látható, hogy az itt lévő srácok és a stáb is mindent megtesz, hogy megforduljon a sorsunk. Az alapok, amire támaszkodhatunk: Kevés kapott gól, minden mérkőzésen kidolgozott helyzetek, pozitív gondolatok. Összefogásra és egy kis szerencsére szükségünk lesz, hogy közösen elkezdjük a győzelmek számát is gyarapítani.

Céró Bálintról: Sajnos megkaptam ötödik sárgalapomat, ami miatt a következő mérkőzésen csak a kispad mellett állhatok. Nagy Krisztián kollegám fog a kispadon ülni. A házirendben szereplőbüntetést természetesen befizettem, ám szeretnék ezért elnézést kérni a szurkolóinktól és a csapattól. Közvetlenül ehhez kapcsolódva szeretnék egy gondolatot megosztani.

Nekem edzőként az a dolgom, hogy a csapat nyerjen és az egri foci sikeres legyen. Minden idegszálammal a nap 24 órájában ebben égek, a mérkőzésekben érzelmileg is részt veszek. Büszkén állíthatom, hogy edzői pályafutásom során soha nem káromkodtam játékvezetővel és ez most sem történt másképp. A kérdésem mindössze annyi volt, hogy miért hozta azt az adott ítéletet. Lépjünk túl azon, hogy a mérkőzésen egy teljesen jogtalan kiállítást szenvedett el nehéz helyzetben lévő csapatom a 30. percben, ezt a videófelvételek is bizonyítják tisztán. Az én dolgom mégsem az, hogy ezt számon kérjem, hiszen én is hibázom. Viszont amíg magasabb múltú, tapasztaltabb kollégáim az ellenfeleknél, trágár kifejezések után is büntetlenül maradnak, addig én fiatal edzőként egy egyszerű párbeszédet sem tudok a sporttársakkal folytatni. Tisztelet a kivételnek, mert a kérdésre vagy a kezdeményezésre is sárgalapos figyelmeztetést kapok. Mind az 5 megszerzett sárgalapomat ugyanezen úton kaptam. Az én dolgom, hogy a csapatommal foglalkozzak, de egy sportágat szolgálunk szerelemmel. Elvárnám, a kölcsönös tiszteletet és az egyenlő elbírálást.  Nagyon köszönöm azoknak a játékvezetőknek, akik ezt értik és tudják kezelni, mert ilyen is van!

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?