A tavaszi első fordulóban NB II-es női csapatunk a bajnokság egyik élcsapatát, a dobogón telelő Vasast fogadta. Bár a mérkőzésnek nem mi voltunk az esélyesei, de nagyon készültek a lányok. Az első félidőben a vendégek irányítottak inkább, azonban a gólhoz közelebb álltunk, hisz Pintér Petra a felső lécet találta el. A félidő zárása előtt egy szabadrúgásnál sajnos a sorfallal szenvedtünk miközben a fővárosiak nem kérték a távolság kimérését – és ahogy lenni szokott, ezt kihasználták, gyorsan elvégezték kihasználva a rendezetlenségünket és megszerezték a vezetést.

A második félidő elején egy beívelésnél egymásra vártunk, ami úgy meglepett mindenkit, hogy a kapufánál helyezkedő Vincze Beatrix fejére huppanó labda végül az egri kapuban kötött ki. A második etapban több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítanunk, ismét eltaláltuk a kapufát, majd Kota Szabina szépített. Az utolsó percekben mindent egy lapra tettünk fel az egyenlítésért, azonban egy kimaradó ziccert követő mintaszerű ellentámadásból eldöntötte a mérkőzést a Vasas.

Dicséretes, hogy a kapuban most debütáló Gyöngy Gréta remek teljesítményt nyújtott, de ettől is fontosabb, hogy kiváló játékkal mutatkozott be a felnőttek között a 15 éves Polányi Petra, de az először kezdőként szereplő Berencsi Bernadett is nagyszerű játékkal rukkolt elő. A mérkőzés lefújását követően a szépszámú hazai közönség tapssal jutalmazta a lányok teljesítményét, majd a csapat bevonulásakor ugyanezt még egyszer megtette!

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése: Nem készültünk jó előjelekkel az első tavaszi megmérettetésre, hiszen a kapusunk “eltűnt”, semmilyen megkeresésre nem reagál egy ideje. Mindemellett három olyan támadónk is sérült vagy beteg volt, akik végig csinálták a felkészülést, de még a meccs reggelén is lett távolmaradó betegség miatt. Az első félidőben a vendégek egy fokkal jobb teljesítményt nyújtottak, a másodikban talán egy pindurival mi voltunk a jobbak – így összességében megérdemelt a vendégsiker. Készülünk tovább, remélem a következő bajnokin már eredményesebbek leszünk. Azt gondolom, hogy a szurkolók reakciója alapján elmondhatjuk, hogy a lányok nem játszottak alárendelt szerepet, köszönjük a buzdítást.

Az NB II-e bajnokság következő mérkőzésén a Kazincbarcika vendége lesz női csapatunk. Március 25-én, szombaton 11 órától. 

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?