Bozó Kornél: ,,Dolgozni fogok, hogy a képességeim nyújtotta lehetőségekből kihozzam a maximumot.”

 

Bozó Kornél 2004-es születésű játékosunk már nyáron az NB III-as csapattal készülhetett a 2022/23-as szezonra, azonban egy térdsérülés közbe szólt. Majd télen újra lehetőséget kapott és a Tiszafüred elleni mérkőzésen csereként a 67.percben léphetett pályára a felnőtt gárdánál. Legutóbb pedig a Karcag vendégeként kezdőként is debütálhatott a fiatal játékos, ahol megmutatta nem hiába szerepel a csapatnál. Az 52. percben egyenlítő gólt szerzett a mérkőzésen.

A gól utáni öröm pillanata

Az NB III-as együttes mellett az Eger SE U19-es és a Heves vármegyei első osztályú-labdarúgó bajnokságban szereplő gárda tagja is. 

A labdarúgásról, az NB III-as csapatnál való szerepléséről és a jövőről kérdeztük Kornélt.

Mióta az életed része a foci? Hogy érzed magadat Egerben?

Hét éves korom óta ápolok szorosabb kapcsolatot a focival, ekkor kerültem Egerbe. Végig jártam minden korosztályt és itt nőttem fel. Az évek során jelentős változásokon ment át a klub, amit úgy gondolom, érzékelhet mindenki, aki bármilyen módon része az egri labdarúgásnak. Szép éveket töltöttem itt és célom gyarapítani az élményeket, valamint további sikereket elérni Egerben.

Az Eger SE NB III-as csapatával tarthattál a felkészülési időszakban nyáron, majd most a tavaszi fordulókban pedig Céró Bálint kerettagnak választott. Hogyan élted meg mindezt? 

A tavalyi év elég fordulatos volt számomra, megkaptam a lehetőséget az első csapatnál és minden erőmmel azon voltam, hogy élhessek vele, de egy térdsérülés közbe szólt és keresztbe húzta a számításokat. Idén egy jó téli felkészülést követően ismét megadatott a lehetőség, hogy bizonyíthassak és segíthessem az NB III-as csapatot, amivel célom élni is.

Hegedűs Dávid tanácsai is jól jönnek egy fiatal játékosnak

Milyen a fiúkkal együtt dolgozni? Mik a tapasztalataid?

Több játékost ismertem már korábbról, de mégis egy új közegben találtam magam, ami nagyon befogadó és összetartó. Tapasztalataim alapján ambíciókkal teli keretről van szó és nem titkolt célunk az előre lépés, amiért teszünk nap, mint nap és dolgozunk, hogy a szurkolóknak is örömöt tudjunk okozni.

Pálya is léptél. Tiszafüreden debütáltál. Milyen érzés volt számodra egy ilyen meccsen pályára lépni?

Volt szerencsém egy jó iramú győztes mérkőzésen debütálni, jól éreztem magam a pályán, sokat vártam már erre a pillanatra és szeretnék tenni érte, hogy minél több időt tölthessek a pályán a jövőben is.

Majd 1 héttel később a Karcag vendégeként kezdőként debütált Kornél és gólt is szerzett. 

Hogyan látod magadat 5 év múlva? Mi a legnagyobb célod, amit el szeretnél érni a fociban?

Az elmúlt pár hónap tapasztalatai után nehezen tudnám megtippelni az elkövetkezendő éveket, de dolgozni fogok, hogy a képességeim nyújtotta lehetőségekből kihozzam a maximumot a pályán és azon kívül is.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


 

Vélemény, hozzászólás?