NB II.: Két győzelemmel zárta a hétvégét a női gárda

Női csapatunk bronzérmet szerzett a 2022-23-as NB II-es futsal bajnokságban az elmúlt szombaton. A Borsod Sport Klub elleni győzelem jelentette a biztos harmadik helyet a gárda számára. Emellett pedig délelőtt a Gyulai Amazonokkal szemben aratott 2-0-ás sikert az NB II-es bajnokságban a női gárda, a stadionban.

A délelőtti mérkőzésen Kóka az 5. percben megszerezte a vezetést, majd a 44. percben Vágó is betalált. Az amazonoknak pedig nem sikerült egyszer sem bevenniük az egriek kapuját. Így 2-0-ra győzött az Eger. https://adatbank.mlsz.hu/match/59/0/25873/18/1749280.html

Dr. Vitányi László vezetőedző, Eger SE: Ismét nagyon büszke vagyok a csapatra. Nem játszottunk olyan jól, mint a múlt héten, de a feladatát mindenki ellátta. Egy előttünk járó klub, csapat ellen sikerült nyernünk. A vendégek sérült játékosának mielőbbi felépülést kívánunk és köszönjük korrekt hozzáállásukat! Nagy öröm, hogy a stadionban játszhattunk, ezért is jár a köszönet a Sportiskolának és az NB III.-as csapatnak. Természetesen a lelkes szurkolók sem maradhatnak ki a dicséretből. Jó nap volt, na!

Május 6-án szombaton a Budapest Honvéd vendége lesz az Eger. A találkozó 16 órakor kezdődik.

Szombaton délután pedig még egy nagy próbatétel várt a lányokra. Az NB II-es futsal bajnokság utolsó fordulóján a Borsod Sport Klub vendégei voltak. Azért volt fontos ez a mérkőzés hiszen ha nyer a csapat, akkor biztos a harmadik hely. Gyöngy és Nagy góljával úgy tűnt nincs is messze ez az álom. Majd a hazaiak hamar kiegyenlítettek Hegedűs révén. Ekkor újabb két egri találat érkezett, aztán újra a vendégek következtek. Végül Mátyás két góljával tartotta a vezetést az Eger, hiába talált be Hegedűs. 6-5-re az Eger nyert, így a bronzérem őket illeti. https://adatbank.mlsz.hu/match/59/0/26155/14/1784931.html

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése: Nagyon nehéz meccset vártam, de a lányok ettől is alkotnak már jó csapatot, hogy a teher ellenére és megtudták nyerni az utolsó bajnokit. Az előző szezonban ugyanebben a helyzetben voltunk, de akkor még alulmaradtunk, most már behúztuk a bronzérmet. Boncolgathatnám miért “csak” bronz, de a múlton nem rágódunk, felkötjük újra a gatyát és jövőre megint megpróbálunk előre lépni. Büszke vagyok a csajokra, sokat melóztak ezért az éremért, nagy gratuláció nekik!

Gratulálunk! Szép volt lányok!

 

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?