Borda Viktor: ,,Nagyon köszönjük, hogy Egerben készülhettünk erre a tornára.”

Az Eger SE U19 és megyei első osztályú csapata egy francia biztosítócég magyarországi leányvállalatának futball-válogatottjával játszott barátságos mérkőzést a stadionban. Csütörtök délután az amatőr játékosokból is álló gárda Borda Viktor vezetésével mérte fel tudását, hiszen az együttes egy nemzetközi tornán vesz részt Franciaországban, amit a cég anyavállalata szervez. 

Délelőtt taktikai megbeszélést, majd edzést tartottak a Felsővárosi Sporttelepen, a stadionban pedig élesíthették azt, amit megbeszéltek.

Borda Viktor csapat felkészítő edző: Mi a Fradit támogató biztosítócégnek vagyunk a férfi nagypályás labdarúgó-válogatottja. Az anyavállalat minden évben szervez egy nemzetközi tornát. Ugyan is nemcsak Franciaországban van jelen, hanem jó pár országban is szerte a világon. Így a saját cégén belül szervez egy nagypályás futball világbajnokságot. Mivel Magyarországon is van leányvállalatuk, így mi is indítunk egy csapatot. Ennek a gárdának az edzőtáborát tartottuk most Egerben. Azért itt, mert nagyon sokszor voltam már a városban, itt van az egyik legjobb barátom Bóta Balázs is. Ismerem a körülményeket és Balázson keresztül nagyon egyszerű volt leszervezni, hogy megfelelő szállásunk legyen és, hogy alkalmas körülmények között tudjunk edzeni. Ez a második alkalom, hogy ideszerveztük Egerbe, tavaly is nagyon elégedettek voltunk mindennel. A tréningek mellett pedig egy edzőmeccset is biztosított számunkra az Eger SE, ami számunkra nagyon fontos. Nem volt kérdés, hogy idén is idejövünk e vagy sem.

A torna előtt egy alkalommal összegyűlünk és két napig a labdarúgásra koncentrálunk. Az első nap reggel van egy taktikai megbeszélés, majd egy edzés, ahol taktikai csapatmozgások vannak és pontrúgásokat gyakorlunk. Köszönhetően a jó helyi kapcsolatoknak délután mindig tudunk játszani egy felkészülési mérkőzést, ahol a már megtanult dolgokat be tudjuk gyakorolni. Így tapasztalatunk is lesz arra, hogy ez hogyan működik, mit kell még javítani. Másnap reggel pedig még van egy olyan edzésünk, ahol ismételjük a megtanult taktikai mozgásokat, pontrúgásokat. 2009 óta szinte ez mindig így van.

A tornára 32 csapat érkezik összesen az anyavállalattól és leányvállalatoktól. A férfiak mellett már külön női bajnokságot és női cheerleader versenyt is szerveznek. A három napos rendezvényen a szombati nap szól magáról a mérkőzésekről, amikor egyszer 12 perces meccseket játsszunk és a nap végére mindhárom versenyben győztest avatnak.

Nagyon köszönjük, hogy Egerben készülhettünk erre a tornára. Az Eger SE klubnak, hogy helyszínt biztosítottak az edzésekre, valamint hálásak vagyunk azért, hogy felkészülési mérkőzést is játszhattunk. Jövőre is ide szeretnénk jönni majd.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?