Egészen elképesztő módon érkeztek leány országos válogatott meghívók klubunkhoz a mögöttünk hagyott bajnoki évben. Tavaly nyáron egy olyan évet tudtunk magunk mögött, amikor azt gondoltuk, hogy ez talán már a csúcs a válogatott meghívók terén!

Azonban az idei évben ezen is sikerült túltennünk!!

Az U14-es válogatottba Érsek Eszter és Csengeri Lili kapott meghívást idén. Eszti az U14-es bajnokságban 19 mérkőzésen 33 gólt, míg az U16-ban 14 bajnokin 21 gólt szerzett. Mondanánk, hogy U14-ben ezzel a statisztikával közel állt a gólkirályi címhez, de ez nem lenne igaz, hiszen azt Lili szerezte meg 21 bajnoki elért 50 találatával! Itt meg kell jegyezni, hogy míg Eszter valóban U14-es korosztály, addig Lili még csak U13-as és így sikerültek ezek a remek számok.

U15-ös korosztályban is érdekeltek voltunk, Jakab Zsófiának postáztak meghívót! Azonban rá a következő korosztályban térünk ki!

U16-hoz soroltuk Zsófit, hiszen 2008-as születésűként a korosztálya mellett az egy évvel idősebbek közé is meghívást kapott! “Sajnos” a korosztályok meghatározása miatt csak az U16-os bajnokikon tudott szerepelni klubunkban, azonban több edzésen és mérkőzésen is a felnőtt NB II-es keretet erősítette és a következő szezonban már ott számítanak rá. Nem kellett teljesen ismeretlenekkel utazni Zsófinak az U16-ban, hiszen Polányi Petra és Pócs Réka is meghívást kapott ehhez a korosztályhoz. Réka szintén csak U16-ban tudott játszani – lévén Zsófival együtt nyári születésűek. Petra kicsit hamarabb született, mint a két előbbi hölgyemény, így a versenykiírásoknak köszönhetően három korosztályban is szerepelni tudott. Nem is akárhogyan, hiszen az U16-ban, az U19-ben és a felnőtt NB II-es bajnokikon is végig kezdőként szerepelt!

Az U17-es válogatott sem maradt egri játékos nélkül, hiszen Berencsi Bernadett több ízben is meghívást kapott. Berni két csapatnak volt oszlopos tagja és ha nem akadályozza egy súlyos sérülés, akkor bizonyosan több gólkirályi címet is nyer. Azonban több hetet ki kellett hagynia, így az U19-ben 7 mérkőzésen szerzett 24 gólja, valamint az U16-ban 12 mérkőzésen szerzett 26 gólja is ezüstérmet jelentett a gólkirálynők vetélkedésében (U19-ben egyébként épp a szintén egri Bukta Nikolettet megelőzve), de a futsal U19-es gólkirálynői címet begyűjtötte, mindemellett két alkalommal az NB II-es együttesben is pályára lépett!

Tisztában vagyunk, hogy a válogatott meghívók terén egy különleges év van mögöttünk és szinte bizonyos, hogy ez megismételhetetlen, de azt gondoljuk, hogy vidéki, NB II-es klubként óriási elismerés a klubnak, a városnak és a klubban dolgozó edzőknek, játékosoknak, nem utolsó sorban a szülőknek, az elmúlt egy évben kézhez kapott meghívók mennyisége és gyakorisága!

 

GRATULÁLUNK CSAJOK!!!!

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?