U17: A második helyen zárta a szezont a csapat

Az MLSZ Regionális Bajnokság B-csoportjában indította a szezont az Eger SE U17-es csapata. Döntetlenek, vereség, majd az Encs ellen egy 7-0-ás győzelem. Végül a csoportot a harmadik helyen zárta a gárda, így a küzdelmeket tavasszal a Felsőházban folytatták. 

A Felsőházban pedig jól kezdett a csapat, hiszen négy győzelemmel nyitottak. Az első vereséget a Mezőkövesd ellen szerezték meg, majd újabb győzelmek. A szezont idegenben a Debreceni Sportcentrum otthonában zárták. Végül a 2. helyen végeztek a bajnokságban. https://adatbank.mlsz.hu/club/59/4/26665/14/259240.html

Lengyel Lajos vezetőedzőt kérdeztük a szezonról.

Milyen volt az ősz?

A nyári felkészülésre rányomta a bélyegét a hosszúra nyúlt üdülések száma, csak az utolsó hétre tudtunk ideális edzéslétszámot produkálni. Az első három mérkőzésen kettő pontot szereztünk a későbbi riválisok ellen. Lassan kezdtünk összeállni, de az egészséges agresszivitás hiánya többször okozott pontvesztést könnyebbnek gondolt mérkőzéseken is. A ősz végére sokat jelentett a védelmünk egyre stabilabb teljesítménye, illetve támadóink gólképességének javulása, az utolsó négy mérkőzésen már 37 gólt lőttünk. Ezzel megszereztük a harmadik helyet, így a felsőházban folytathattuk a bajnokságot tavasszal.

A B-csoport küzdelmeit a harmadik helyen zártátok, így a szezont a Felsőházban folytattátok. Mire számítottatok, mi volt a cél?

A téli felkészülés újra több létszám hiányos edzést hozott, iskolai és egyéb elfoglaltság miatt, de a futsal bajnokság mérkőzésein jól teljesítettünk, amin a csapat magja vett részt. A döntőt a rivális Gyöngyös ellen aránylag simán nyertük, és kezdtük elhinni, hogy a bajnokságban elért vereség után nagypályán is verhetők. A bajnokság második felében új ellenfelekkel találkoztunk a másik csoport 1-3. helyezettjei révén. Hamar kiderült az eredményeket látva, hogy a végleges sorrendben a mi csoportunk csapatai alkotják az érem esélyeseket. A tavaszt jól kezdtük 4 győzelem után utaztunk Mezőkövesdre, sokáig kiegyenlített mezőnyjáték folyt, de a végén fejben elfogytunk. Csapatjátékunk egyre stabilabb lett, és idegenben is sikerült meggyőző teljesítményeket produkálni. Újabb három győzelem után kényelmesebb hozzáállás hazai meglepő vereséget hozott a labdabiztosan játszó Cigánd ellen. A cél minél jobb szereplés volt, de evés közben megjött az étvágy is.

Melyik az a mérkőzés, amit kiemelnél és miért?

Folyamatosan figyeltük a tabella alakulását, és tudtuk a Mezőkövesd után van esélyünk a második helyre. Az első lehetőség a rivális Gyöngyös idegenbeli legyőzésével adódhatott a vége előtt három fordulóval. Ez a mérkőzés volt talán a legfontosabb tavasszal. Jól kezdtünk és 35 perc alatt lőtt három góllal eldöntöttük a három pont sorsát. A folytatásban hazai találkozón a Mezőkövesd ellen is vezettünk a 87. percig, de a vége fordítás lett. Összességében az elért második hely megkérdőjelezhetetlen, a csapat minden játékosa megtette a tőle elvárható teljesítményt.

Csapatjátékunk a kezdetekhez képest sokat fejlődött, de sajnos ez is kevésnek bizonyult az együttes munka további folytatásához.

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?