U14: ,,Nagyon büszke vagyok rájuk, amit letettek az asztalra ebben a szezonban!”

Az Eger SE U14-es csapata az MLSZ Országos Alap csoport Keleti régiójában szerepeltek, valamint futsal bajnokságon is részt vettek.

A bajnokságot nem kezdték túl jól. Több vereséget szenvedtek, majd az első győzelmet a BVSC-Zugló ellen szerezték meg. Ősszel így 2 nyert mérkőzést tudhattak maguknak, 3 döntetlent szereztek és nyolc esetben kaptak ki. https://adatbank.mlsz.hu/match/59/0/25969/13/1767619.html

A tavasz valamivel jobban kezdődött. A Szolnok ellen győztek március elején, majd a hónap közepén a Békéscsabával szemben is sikerült. Végül a szezont a 9. helyen fejezte be a gárda. https://adatbank.mlsz.hu/club/59/0/25969/26/251876.html

Sóskúti Balázs vezetőedzőt kérdeztük a szezonról.

Milyen volt az ősz?

Meg kellett ismerniük engem először is, hogy az elképzeléseimet és stílusomat megértsék! Ez nagyon fontos volt, hogy a célokat elérjük és fejlődjön a csapat. Úgy gondolom ez októberben már meg is történt.  A csapat nagyon motivált volt egész évben és nagyon jó munkát végeztek el ősszel és tavasszal is. Ősszel a legfőbb fókusz a szervezettség és a technikai – taktikai alapok megteremtésén volt a 4 játékfázisban.

Milyen volt a tavasz?
Az őszi szervezettség és a csapat folyamatos fejlődése után már bátrabban gondolkozhattunk taktikailag. Ez meg is látszódott a gárda tavaszi teljesítményén. Volt szervezett védekezésünk és “végre” tudatos támadásfelépítésünk. A játékosok és a csapat is hétre-hétre fejlődött. Nincs panaszom a csapatra. Nagyon büszke vagyok rájuk, amit letettek az asztalra ebben a szezonban!!
Nem szabad a fejlődést statiszkában mérni, de ősszel 9 pontot szereztünk 36 gólt rúgtunk 55 kaptunk, -21  gólkülönbség, tavasszal 19 ponttal gyűjtöttünk többet, 25 gólt rúgtunk és 20 gólt kaptunk +5 gól különbség. Fejlődtünk? Valójában igen.
Mi az amiben fejlődött a csapat és mi amiben fejlődniük kell még?
Egyénileg, csapatrészekben és csapat szinten is sokat fejlődött a gárda. Fontosabb focit játszottunk hétről-hétre, ami számomra a legnagyobb öröm a csapat szervezettsége és kohéziója, illetve az egyre érettebb játékstílusuk(ezen persze még nagyon sokat kell csiszolnunk).
Fejlődnünk kell a labdabiztonságban(ne adjunk el feleslegesen labdát), kombinatív játékban (labda nélküli mozgások), illetve az azonnali gyors átmenetekre(pl: visszatámadás vagy azonnali támadásbefejezés labdaszerzéskor).
Mennyire reális a helyzeteket?
Teljesen reális. Ősszel még meg kellett jobban ismernem a csapatot, hogy reális célt fogalmazzunk meg. Januárban a 8. helyett céloztuk meg, ami sikerült is meg nem is. Úgy lettünk a 9. helyen, hogy ugyanannyi pontunk volt, mint a Békéscsabának.
Melyik az a mérkőzés, amit kiemelnél?
Amikor egységessé ért a csapat az Újpest elleni idegenbeli vereség volt ősszel, Mezőkövesd elleni férfias tudatos győzelem. A Sajóvölgye elleni gólörömök mikor egymás nyakában voltunk. Csúcs mérkőzésünk a hazai nyíregyházi találkozó volt, ahol az egész évi munka látható volt a gyerekeken.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?