U11: ,,Mindig jó szívvel fogok visszagondolni rájuk!”

Az Eger SE U11-es csapata számára is véget ért a szezon. Az idény közbe tornák mellett az MLSZ Országos bajnokságban vettek részt. Többek között olyan együttesekkel játszottak, mint a Filo SE, a Debreceni Honvéd, a Nyíregyháza Spartacus. A szezon zárásaként az nemzetközi utánpótlás tornán vettek részt Egerben. 

Milyen volt az ősz?

Picit hullámvasút volt! Gyerekekről van szó, ingadozik a teljesítmény, de egy edző jobban örül  a kiegyensúlyozottabb teljesítménynek. Voltak egészen jó tornáink, mint játékban, ezáltal eredményességben is, de voltak igazából gyorsan felejthető meccseink is, bár azokból is lehet, sőt kell is tanulni!

Hogy sikerült a tavasz?

Ha csak szigorúan csak a bajnoki tornákon való eredményeket nézzük, sikeresebben szerepeltünk mint ősszel, viszont mivel a gyerekek fejlődését igazából nem ebben kell mérni, én a játék fejlődésben picit többet vártam.

Sok összetevője van a miértekre, de még jobb edzéslátogatottság nélkülözhetetlen, az előre lépéshez, mert ebben a korosztályunkban is van sok ügyes gyerkőcünk, akikben van potenciál a későbbiekre is!

Mi az amiben fejlődött a csapat? Mi az amiben még fejlődniük kell?

Ahogy haladunk előre a korosztályokba, ahogy nőnek a gyerekek, úgy kerül egyre jobban előtérbe, a “mi”, a “csapat”, és nem kiölve a gyerekekből a kezdeményezést, a kreativitást, a cselező készséget, de háttérbe került az “én” szerepe.
Ezen az úton járunk, ahol próbáljuk hol több, hol néha kevesebb sikerrel a játékot fejleszteni a gyerkőcökön keresztül. Jövőre új kihívásokkal kell szembe nézni a gyerekeknek, nagyobb pályaméret, már 8+1-es felállásban fognak játszani. Véleményem szerint jól fog állni a csapatnak ez, mert létszámban is jól állunk, de mindenben fejlődni kell, mint technikailag, mint taktikailag, mint erőnlétileg és mentálisan is!

Melyik az a mérkőzés, torna, amit kiemelnél és miért?

Nyilván az élmények frissek, de az utolsó 2 tornánk nagyszerűen sikerült, a vártnál sokkal jobban. Mint a Lelle, mint az egri Emerson kupán olyan játékkal rukkoltunk ki, valamint igazi csapatként küzdöttünk, hogy élmény volt nézni a gyerekeket. Jó lenne ezen az úton tovább menni, ebből nem engedni, mert ekkor van lehetőség előre lépni!

Jövőre, 3 év után, már nem én leszek a csapattal, így ezen a fórumon is sok sikert kívánok nekik, nyomon fogom követni a jövőjüket és mindig jó szívvel fogok visszagondolni rájuk!!
Köszönöm a szülők támogatását, ott is szerintem ritka jó csapategység alakult ki!

Hajrá Eger SE 2012!!!!

 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?