Női NB II. Futsal: Az Újfehértó csapatával kezd az Eger SE

A héten bemutatkozik bajnokságban a tavalyi bronzérmet követően az Eger SE női NB II.-es futsal csapata is. Az első fordulóban az Újfehértót látják vendégül, majd rögtön utána Magyar Kupa mérkőzésen lépnek pályára!

A csapatból távozott a korábbi válogatott kapus Pozsgai Melinda, aki a magyar bajnok DEAC-hoz igazolt és mind a hat eddigi bajnokin pályára lépett, ahol vezetik az NB I.-et. Szintén távozott Nagy Zita és Vágó Anikó, akik a Dévaványát választották. Az elmúlt időszakban nem szerepelt futsal csapatunkban, de idén nyáron klubot váltott és az NB I.-es Tolna-Mözs játékosa lett Paranai Enikő.

Az alábbi játékosok azonban csatlakoztak a kerethez:

Pintér Petra: Az elmúlt szezonban a második helyen lévő Tehetség játékosa volt, ahol a legjobb labdarúgónak számított, nem mellesleg az egész bajnokság egyik legjobbja volt. 12 bajnokin 10 góllal segítette csapatát. Összesen 36 NB II.-es bajnokin 40 gólt szerzett eddigi pályafutása során.

Kóka Jázmin: Az elmúlt szezonban az első osztályban szereplő DVTK -Vénusz stabil kezdőjátékosa volt. Összesen 16 NB I.-es futsal bajnokin lépett eddig pályára.

Szunyogh Nikoletta: A Borsodsport egyik legjobbja volt, aki a tavalyi másodosztályú bajnokságban 13 mérkőzésen 9 gólt szerzett, azonban az azt megelőző bajnokságban NB II.-es bajnoki címet ünnepelhetett stabil csapatagként. Pályafutása során 43 NB II.-es mérkőzésen 28 gólt ért el.

Végh Katalin: A DVTK-Vénusz csapatától érkezett, bár az utóbbi időben nem lépett pályára futsal bajnokin. Eddigi pályafutása során szerzett már bronzérmet a másodosztályban és 14 bajnokin 11 alkalommal köszönt be.

André Antónia: A magyar bajnoki címvédő DEAC csapatától érkezik hozzánk, bár az elmúlt időszakban nem lépett pályára. Korábban 39 NB I.-es bajnokin lépett pályára, melyeken 25 gólt szerzett, a futsalban magyar bajnoki és kupagyőztes (ahol az ő gólja döntött), továbbá a magyar válogatottban is pályára léphetett. A másodosztályban az első szezonja lesz.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése: Tavaly szerettünk volna fényesebb érmet, azonban nem sikerült. Célunk, hogy idén előrébb lépjünk. Továbbra is a nagy pályás csapatra építünk, hiszen nekik szeretnénk plusz meccs terhelést adni. Bár futsal berkekben kiváló játékosok érkeztek hozzánk, ne felejtsük el, hogy mindannyian minket erősítenek nagypályán, ezért kézenfekvő volt, hogy a futsal pályafutásukat is nálunk folytassák. Bízom abban, hogy eléri a bajnokság azt a célt, aminek szánjuk.

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?