Sűrű napok elé nézett az Eger SE U13-as csapata. Nyolc nap alatt ismét három mérkőzést játszottak le. Elsőként a DVSC korosztályos csapatának vendége volt az Eger. Október 28-án, már a 18. percben eldöntötte a mérkőzést a hazai gárda, a nagyarányú hátrányt nem tudták ledolgozni a vendégek. Nem kellett sokat várni a visszavágóra, hiszen október 31-én a 2. fordulóból elmaradt DVSC elleni találkozót is lejátszották az Egriek. Végül a hosszú hét zárásaként a DEAC érkezett a Felsővárosi Sporttelepre, ahol 1-1-es döntetlen született. Az Eger SE mérkőzési ITT elérhetőek. 

Bánka Balázs vezetőedző értékelése: Egy újabb erőltetetett meneten van túl U13-as csapatunk. Nyolc nap alatt három bajnoki mérkőzés várt ránk, debreceni hetet tartottunk. Hiszen kétszer a Debreceni Labdarúgó Akadémia ellen léptünk pályára, majd szombaton a DEAC csapatát fogadtuk. Összességében elégedett vagyok, mert a csapatszintű védekezésben rengeteget léptünk előre, fegyelmezettek vagyunk, egyre jobban zárjuk a területeket.

Az első, DLA elleni idegenbeli mérkőzésen is sokáig jól tartottuk magunkat, sajnos hátul egyéni hibákból kaptunk gólokat, ennek ellenére, amit tudtunk megtettünk. Majd pótoltuk a második fordulót újra az akadémistákat fogadtuk kedden. Ha mondhatom, még jobban nézett ki, még jobban meg tudtuk nehezíteni a dolgukat, sokáig nem igazán találtak fogást rajtunk. Az idegenbeli mérkőzéssel ellentétben, itt már bátrabban játszottunk előre is, a gólunkon kívül is eljutottunk a lövésekig, helyzetekig. A két csapat lehetőségeit nem lehet összehasonlítani, egy 80 perces mérkőzésen, az erősebb játékoskerettel rendelkező csapat bedarál minket. Azonban sokat tanultunk a találkozókból!

Így érkeztünk el a szombati DEAC elleni meccsig. Bizakodva vártam a találkozót, bíztam benne, ha hasonlóan tudunk védekezni, és támadásba belépni, annak ellenére, hogy a kis debreceniek is jó csapat, biztos voltam benne, azért annyira nem tudnak megbontani minket. Egy végig kiélezett, olykor parázs ütközet bontakozott ki, ahol igazságos döntetlen lett a vége. Reálisan nézve, bár talán nekünk voltak a nagyobb helyzeteink, de a vendégek előtt is adódtak lehetősége. Ahogy küzdöttünk, egymásért is hajtottunk, valamint olykor a játékunk is jól nézett ki, ezen az úton kell tovább menni!

A bajnokság következő mérkőzésén a Nyíregyháza érkezik Egerbe november 18-án, szombaton. 

Kövesd csapatunkat az Instagramon is, csak egy kattintás!


Vélemény, hozzászólás?