NB2: Elköszöntek a lányok Hollandiától

Befejeződött a hollandiai Wassenaarban rendezett International Winter Cup nemzetközi labdarúgó torna. A sorozatban a felnőtt női csapatunk a TOP CLASS kategóriába kapott elhelyezést, amely előrevetítte, hogy nem lesz egyszerű helyzetünk. A klubokat az előzetes eredemények, valamint az aktuális bajnoki osztály és helyezés alapján sorolták be.

A lányok így holland első-, és másodosztályú csapatokkal mérkőztek meg, a Holland rendőrválogatott mellett. Bár az erőviszonyok alapján nem sok sikerélményt lehetett várni, azonban a csajok mindenre rácáfoltak, hiszen szoros meccseken vannak túl és több meglepetést is okoztak.

A mérkőzések mellett a szervezők a Duinrell vidámparkba invitálták az együttest, akik megtekintették Amszterdamot és természetesen a tengert is.

Dr. Vitányi László értékelése:
“Nagyon örülök, hogy a szervezők meghívtak minket erre a tornára. Fontosnak tartom a nemzetközi mérkőzéseket, hiszen ezek mind pluszt tudnak adni a játékosoknak. Megtapasztalhatták, hogy a magaan jegyzett holland női foci nagyjából hol tart hozzánk képest. Amennyiben a tervezett téli ukrán és szlovák csapat elleni mérkőzések is összejönnek, akkor elég széles futbalkultúrával találkozhatunk rövid időn belül. Hasznos volt sportdiplomácia szempontjából is, mert már a helyszínen meghívást kaptunk további tornákra, mérkőzésekre, de még további szakmai együttműködés is körvonalazódik. A lányok a foci mellett kikapcsolódhattak picit, remélem feltöltődve várják a szezont.”

A hölgyek következő mérkőzése 2024.01.19-én 18:30-tól Tiszafüreden esedékes, ahol a futsal NB2-ben az Orosháza csapatát fogadják.

Vélemény, hozzászólás?