NŐI FUTSAL NB2: Magabiztos győzelem!

Feszített napjai voltak női futal NB2-es csapatunknak! A tavalyi bajnok elleni egri döntetlen után, ismét hazai pályán fogadtuk a Felsőzsolca csapatát. A részletes jegyzőkönyv ellenfelünkre kattintva érhető el.

A hazai pálya ezúttal Tiszafüredet jelentette, ahol ismét szép számú közönség fogadta a lányokat, síppal-dobbal-nádihegedűvel. A csajok pedig, ahogy kell meg is hálálták, hiszen magabiztos győzelmet arattak, majd büszkén fogadhatták a vastapsot.

Pintér Petra 28 góljával vezeti a vonatkozó listát!

Dr. Vitányi László értékelése:
“A Gyula elleni derbi után egy-két játékos kivételével mindenki éles tudott maradni, melynek köszönhetően sikerült magabiztos győzelmet aratnunk.
Most van az a pillanat, hogy kicsit megálljak és szusszanjak, egyúttal minden játékvezetőtől elnézést kérjek, ha bárkit is megbántottam. Azt kérem mindenkitől, hogy borítson fátylat a múltra – én is azt teszem. Ne legyen az, hogy a “Vitányi hülye, mert két hónapja is ezt meg ezt mondta…” vagy hasonló.  Hibáztam, itt és most beismerem és megkövezek minden játékvezetőt! Rendkívül nehezített pálya a játékvezetőké, vezettem én is bajnokit – más világ, könnyen benne van a hiba, ezt mindenki elismeri szerintem és nem is ezzel van a gond. Ráadásul bárhova megyünk egri játékvezetők jönnek hazai pályára (már két megyével arrébb is…). Nem szoktam nyilatkozatban velük foglalkozni, utoljára talán egy sporttársat emeltem ki – mert elnézést kért a hibájáért. Most én is elnézést kérek mindegyiktől!
Szándékosan vártam egy ilyen meccset, hogy ne az legyen, hogy a játékvezetőre fogok bármit is.
Azt szeretném tőlük kérni, hogy működjenek úgy közre, hogy fél év alatt ne kapjak 4 (!!!) hívást, hogy miért nem bírják az egri csapatokat, az egri játékvezetők. Nem kérem, hogy nekünk fújjanak, csak annyit kérek, hogy ne hátráltassák a csapatot, ne zökkentsék ki a játékosokat, a kétes eseteket ne adják oda mindig az ellenfélnek. Itt most nem csak a női fociról van szó, hanem általánosságban. Nem kell nekünk fújni, dehogy!!! Gondolom, ha valahol Kukutyinfalván játszunk a helyi csapat ellen és döntetlennél, amikor berúgjuk oldalról a labdát azt megszerzi a hazai csapat és ketten vihetik a kapusra – biztos vagyok benne, hogy ott is visszafújják nekünk. Ahogy az is biztos, hogy minden idegenbeli meccsünkön egy támadás után két faultot fognak behúzni a hazaiaknak, de nekünk nem, ha szabálytalankodunk is. Biztos vagyok benne, ha a dobogóért, bajnoki címért játszik két csapat és mi vagyunk idegenben, akkor majd feltudom hívni úgy a hazai edzőt, hogy “szerencsénk volt a játékvezetőkkel, mi a gond nálatok..:”
A héten a csütörtöki vacsora után a szombat déli ebédig nagyjából 30-40 ezret értek a futsal meccseink – fejenként. Ezek kb hetente megismétlődnek. Ha majd nincs futsal csapat, ha majd megunjuk ezt az egészet – akkor ennyivel kevesebb lesz a bevétel. Nem írok neveket a régióból, de például egy Fenyvesi Szabinál vagy Liebhardt Bandinál miért nincsen ilyen (természetesen vannak bőven kiváló heves vármegyei játékvezetők is, de szándékosan pestieket mondtam)? Ott mindenki tudja, hogy le lesz vezetve, ha téved akkor véletlenül teszi, egy mosollyal elnézést kér, de nem akar senki kárára működni, nem akar bírót játszani, nem akar túlfontoskodni semmit.
Persze, az edző máshogy reagál, máshogy él meg egy meccset, mint a játékvezető (szerencsére!!!), de az ellenfél edzője már igazán nem elfogult, a szülők, rokonok, csak nézelődők már nem annyira elfogultak – de ez már mindegy is!
Tudom kevesen fogják ezt olvasni, azért is nem a heol-nak mondom, de ha csak egy játékvezető is kicsit átgondolja és nem hátráltat minket (ismétlem ne is segítsen!!!), akkor már megérte.
És akkor nem lesz gond az a fordulat, hogy a meccs előtt “Szia Laci, mizu!?” vagy nem lesz gond, hogy udvarol a csajoknak, megjegyzéseket tesz rájuk és a meccs végére ez “Lászlóvá”, “Vitányi Úrrá” változik vagy éppen odaszól az eredmény miatt az egri játékosnak (annak, akinek még udvarolt a meccs előtt harminc perccel), hogy biztos ne tudjon koncentrálni. Aki eddig felhívott és segítséget kért közülük, nyugodtan kereshet most is, mindenben segíteni fogom és bárki mást is! Itt él mindenki a városban, a régióban, nap, mint nap találkozunk, csak jót hallani a játékvezetőkről a civil életben. Ha a városban tegeződünk, akkor a meccsen is fogok, függetlenül, hogy dühös vagyok vagy sem – kérem a játékvezetők is tegyenek így, ne azzal érzékeltessék a szigort, hogy éppen magáznak.
Itt és most elnézést minden sporttárstól, indítsunk tiszta lappal. Mi igyekszünk nem reklamálni, ők pedig ne hátráltassanak minket! Kezdjük úgy a jövőhetet, mintha eddig soha nem vezettek volna nekünk, ezáltal nincs előítélet. Nem fogok rosszul szólni hozzájuk, ha eddig megtettem akkor sem azért volt, hogy sértsem őket, de ha magukra vették, akkor bocsánat! Bízom benne, hogy ezen békejobbot elfogadják és a hátralévő rendkívül fontos mérkőzéseken, ha elbukunk, akkor majd csakis magunkat okolhatjuk és bátran mondhatjuk, hogy a játékvezetés parádés volt.

Vélemény, hozzászólás?