Szép számú közönség előtt lépett pályára leány U17-es csapatunk, a bajnokság egyik legjobb csapata ellen a Pásztorvölgyiben! Ellenfelünk a Gyulai Amazonok gárdája volt, a derbi részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el!

Három fordulóval a vége előtt nagy tétje volt a bajnokinak, hiszen a győztes egyértelműen a bajnoki cím első számú várományosává lépett volna elő. A két fél ennek ellenére nem rendezkedett be védekezni, hanem egy nyílt sisakos mérkőzést játszottak. Végig fej-fej mellett haladtak a csajok és végül 5:5-ös döntetlennel zárult a remek iramú és színvonalú összecsapás.

A második félidőben mindkét csapat bevihette volna a győztes találatot, de az utolsó szó az egri csajoké volt, hiszen néhány másodperccel a vége előtt egy kapura lövésbe lábujjal beletudtak érni a vendégek, így az a kapufára pattant – onnan pedig kifelé! Azonban a reálisan nézve igazságos eredmény született!

A döntetlennel a gyulaik számítanak a bajnokság esélyesének (a holnapi bajnoki mérkőzésük dönti el véglegesen), míg a mieink az egy ponttal gyakorlatilag kiszálltak a bajnoki címért folyó versenyből (matematikailag még nem…), azonban a 2-3-4 helyek bármelyikén végezhetnek, így kiemelten fontos az utolsó két mérkőzés, hogy érmet tudjanak szerezni!

Csengeri Lili ismét a góllövőlista élére állt!

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Kiváló mérkőzést játszottunk, bárcsak mindegyik ilyen lenne. A meccs tétjének megfelelő, remek játékvezetést láthatott a szép számú közönség. Külön köszönet illeti a felnőtt csapat tagjait, akik szép számban buzdították a “kicsiket”. Az eredmény igazságos és a bajnokság végkimenetel miatt nem ezt a két pontot sajnálom leginkább. Azonban a dobogóért továbbra is harcban vagyunk és óriási siekrnek tartanánk a klubnál, ha sikerüklne érmet szerezni! Gratulálok a csajoknak és köszönet a remek hangulatért!

Az együttes utolsó előtti bajnoki mérkőzése 2024. március 12-én (kedden) 16:30 órától Újfehértón lesz.

FONTOS: Holnap, azaz 2024. március 09-én (szombat) 13:00 órától a felnőtt női NB2-es csapat is sorsdöntő mérkőzést játszik a PVG-ben, – ott is számítunk mindenkire!

Vélemény, hozzászólás?