NŐI FUTSAL NB2: Óriási siker a rangadón

Női futsal felnőtt csapatunk az utolsó előtti mérkőzésén a Nyírség együttesét fogadta! A forduló előtt a tabellát épp a vendégek vezették és emellett az volt a tét, hogy miképp zajlik tovább a harc a bajnoki címért! Vendég győzelem esetén mi kiszálltunk volna ebből a csatából!

Ismét szép számú közönség látogatott ki a Pásztorvölgyi Gimnáziumba, de nem csak a mieinket támogatták a drukkerek – sok fanatikus érkezett Nyíregyházáról is!

A nagy tét nem akadályozta egyik csapatot sem, hiszen mindkét együttes jól játszott és egy egyéni megoldást követően a szabolcsi csapat szerzett vezetést. Nem sokkal később egy hazai támadást csak szabálytalanul tudtak a vendégek megállítani, a szabadrúgás variáció pedig góllal végződött:

Pintér Petra gólját követően, egy szerencsés szituáció után ismét a vendégek vették magukhoz a vezetést és így is fordultunk a félidőre!

A második etapot nagy iramban kezdték az egri csajok és egy gyöngyörű támadás végén először kisodródtunk a kapu elől, de Kota Szabina gyönyörű cselét követően Szivósné Bozsó Renáta fejelt (!!!) a kapuba:

Az egyenlítést követően is támadásban maradtak a csapatok, mindkét együttes megszerezhette volna a vezetést. Azonban egy remek kombináció végén a hatoson belül már csak a kapussal álltunk szemben, amikor hátulról szabálytalankodtak az egri hölggyel – így jogos büntető következett. Nagy volt a tét, izgalmas volt a helyzet, de vajon ez érdekelte Pintér Petrát? Nézzük meg:

Ezzel a góllal átvettük a vezetést és végül 3:2-re megnyertük a rangadót! A részletes jegyzőkönyv IDE kattintva tekinthető meg!

Az egri győzelemmel olyan helyzet alakult ki, hogy még négy (!!!) együttes is bajnok lehet – köztük mi is!

A remek közönség vastapssal köszönte meg az izgalmakat és szuper játékot, ráadásul az egyetlen szervezett egri szurkolói csoport, az Öregriek meglepetést is adtak a hölgyeknek! A női foci egri elismertségét jelzi, hogy az elsősorban a felnőtt férfi labdarúgó csapatot támogató szurkoló közösség a hölgyek fontos bajnokiját is megtisztelte jelenlétével!

 

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Nagyon büszke vagyok, hogy immáron sokadszorra sikerült szép számú közönséget megmozgatnunk a játékunkkal, külön hálásak vagyunk az Öregrieknek a támogatásért és az ajándékokért! Igazi derbi volt! Kitűnő játékvezetés, parázs csata és szerencsére egri siker! Büszke vagyok a lányokra, megérdemelték ezt a győzelmet és azt a szeretetet, amit a drukkerektől kaptak!”

A csapat utolsó bajnoki mérkőzése 2024. április 07-én 17:30 órától lesz Orosházán!

Vélemény, hozzászólás?