Ki kezeli a pályákat és hogyan?

Az egri lakosok, sportolók előtt ismert, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő sportpályák legnagyobb bérlője az Eger Labdarúgó Sport Kft. Az is ismert, hogy beruházást csak az Eger KFT hoz a területekre, az elmúlt három évben ez 712 millió forintos beruházást és egy épületet jelentett.

A vagyonkezelés ellenben az Egri Városi Sportiskola feladata, azonban már évek óta szerződésben klubunkra ruházta az épülettel kapcsolatos feladatokat – minimális összegért cserébe.

Ezen szerződések három havonta kerültek megújításra.

Harmati Péter hirtelen távozását követően, 2024. január 01-től az Egri Városi Sportiskola az új szerződést nem írta alá, részünkre kérésünk ellenére sem küldte meg, sőt ami a legfájóbb: mindenfajta írásos kommunikációt megszakított velünk! Érdeklődéssel vártuk a tájékoztatást, hogy ki kezeli a továbbiakban a pályákat. Igaz, már annak is örülnénk, ha valaki egyáltalán kezelné és nem a Klub öntené bele a pénzt a Sportiskola helyett… Többszöri kérésre nem tájékoztatott minket senki, azonban kis idő elteltével megjelent Harmati Péter – mondván ő kezeli a pályát.

A nemrégiben az Eger KFT által 25 millióért felújított füves pályának neki is állt két ember vasvillával lazítani…

Az Egri Városi Sportiskola eddig nem végezte a feladatát, majd hirtelen elkezdi más csinálni: szakszerűtlenül.

Persze, mindenki úgy van vele, hogy a klub úgy is megcsinálja – hisz a gyerekeknek ez az érdeke és évek óta amúgy is megcsináljuk mindenki helyett!

Gondoltuk, majd legalább a Szentmarjay Stadion rendben lesz… Oda legalább hirtelen műanyag székek kerültek (mondjuk a “karbantartásból” meg lehetett spórolni…), melynek eredménye az lett, hogy az első két mérkőzésen nem mehettek be a nézők a megszokott helyükre, de reméljük hamarosan elkészül és a funkcióját ellátja.

Ellenben a talajjal nem igazán foglalkozott senki – elég csak megnézni az egri és a vendég vezetőedzők nyilatkozatait.

Érdekesnek találjuk, hogy az állagmegóvásra, karbantartásra nincs pénz, de beruházásra igen. Abba már bele sem megyünk, hogy ki és mennyiért csinálja meg.

A probléma mindezzel annyi, hogy a vállalt és kötelező feladatokat nem látja el senki szakszerűen.

Klubunk több milliárd forintért hozott beruházást a területre, a Sportiskola, az Önkormányzat feladata csak és kizárólag a karbantartás lett volna – amelyre forrást is elkülönítettek a közgyűlés tagjai.

Ehelyett mi fizethettük, mi intézhettük ezeket is!

Természetesen kértük, hogy kerüljön hozzánk “papíron” is a kezelés, ha már mi csináljuk, ne kelljen a jelenlegi vagyonkezelő lassú és körülményes ügyintézésére várni – ha egyáltalán kapunk választ!

A sportolók számíthatnak ránk, igyekszünk minden követ megmozdítani, hogy a tulajdonos Eger MJV esetleg a vagyonkezelő EVSI végre elkezdje azt a munkát, amelyre évek óta megfelelő mennyiségű pénzt szavaz meg a közgyűlés vagy végre adja ide nekünk, akik évek óta fejlesztünk!

Vélemény, hozzászólás?