LU19: Győzelem a rangadón

Leány U19-es csapatunk számára is elkezdődött a tavaszi szezon. Nem is akárhogyan rajtoltunk, hiszen egyből egy dobogóért harcoló riválist láttak vendégül a lányok, a DVSC-DEAC személyében. A részletes jegyzőkönyv ellenfelünkre kattintva érhető el!

A vendégek szabadrúgásból gyorsan megszerezték a vezető gólt, majd az egri lányok folyamatos nyomás alatt tartották a debreceni kapust, azonban egy kontrából két gólos előnyre tudtak szert tenni a látogatók. A szünet előtt nem sokkal Kóka Bíborka szabadrúgásból bombázott a hajdúsági kapuba, így egy gólos hátránnyal vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész legelején Stránszki Alexandra is meglendítette a lábát és lövése védhetetlenül csapódott a kapuba, mellyel már egyenlő volt az állás. A mieink továbbra is nyomtak, rengeteg helyzetet dolgoztak ki és Jakab Zsófia szenzációs egyéni megoldását követően a vezetést is magunkhoz ragadtuk.

A mérkőzés utolsó tíz perce is nagy izgalmakat hozott és hét perccel a vége előtt a vendégek szintén egy szabadrúgásból egyenlítettek. A maradék időszakban mindent egy lapra tettünk fel, az egri lányok nagyon megszerették volna nyerni a mérkőzést és végül Bukta Nikolett az utolsó másodpercekben egyszenzációs átlövéssel betalált, mellyet 4:3-ra sikerült megnyernünk a rangadót.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Bár a mérkőzés egészét tekintve azt gondolom megérdemelten nyertünk, de egy jó csapattal találtuk magunkat szemben. Az első félidővel nem voltam megelégedve, hiába játszottunk már ekkor is mezőnyfölényben és dolgoztunk ki helyzeteket. A tűzt, az akaratot hiányoltam, amit a második félidőben megkaptam és a lányok végül megnyerték ezt a fontos derbit. Gratulálok a csajoknak és ismét nagy taps a rengeteg szurkolónak!”

Rangadóval folytatódik a bajnokság, hiszen 2024. március 23-án 16:00 órától a tabella második helyén álló Nyíregyháza Spartacus csapatához látogatunk.

Vélemény, hozzászólás?