LU17: Utolsó mérkőzés, tét a második hely!

Leány U17-es futsal csapatunk mai napon 20:20 órától a Pásztorvölgyi Gimnázium csarnokában fogadja a DVTK-Vénusz csapatát!

A lányoknak a bajnokság utolsó mérkőzése következik – vagy mégse!

Ami biztos, hogy sporttörténelem szemtanúi lehettünk, hiszen az U17-es korosztály a futsal női szakágában a legmagasabb korosztályú utánpótlás bajnokság, amely zárt rendszerű és idén először indulhatott egri csapat.

A csajok szuper teljesítményt nyújtottak és az utolsó forduló előtt így fest a tabella:

Ez azt jelenti, hogy ha az egri hölgyek ma nyernek (vagy legalább pontot szereznek), akkor a második helyen fejezik be a bajnokságot. Talán mondani sem kell mekkora siker ez! Az is tény, hogy vereség esetén akár a negyedik helyre is lecsúszhatnak még!

A bajnokságban Keleti és Nyugati csoport található. Amennyiben a második helyen végeznénk a Keleti csoportban, akkor az országos helyosztón az országos harmadik helyért léphetnénk pályára – az már eldőlt, hogy ebben az esetben az Almásfüzitő lenne az ellenfél!

A csapat egészen elképesztően szerepel, hiszen 137 (!!!) gólt szereztek, ami azt jelenti, hogy meccsenként 10 gól feletti (!!!) átlagot produkáltak. Ebben élen jár két tehetségünk Jakab Zsófia és Csengeri Lili is, ami azt eredményezi, hogy a gólkirálynői cím első két helyén ők osztozkodnak. Ezen lista így áll jelenleg:

A Nyírség és a Gyula csapatának már nincs több mérkőzése, így ha az újpesti Sallai Nikoletta egy mérkőzésen nem szerez 40 gólt vagy a miskolci Balogh Virgínia Dzsesszika nem szerez két mérkőzésen 40 gólt felett, akkor a gólkirálynői cím nálunk marad, ami órási szó, hiszen U17-es bajnokságról beszélünk (ahol két fő idősebb is léphet pályára) és egy 15, valamint egy 13 éves játékosunk áll a lista élén! Szóval ma ezért is szoríthatunk!

A csapat kapitánya, a felnőtt csapatban is meghatározó játékos Polányi Petra az alábbiak szerint várja a mai napot:
“Nagyon örülök, hogy a lányok végig küzdöttek és elszántak voltak az egész bajnokság alatt. Az első meccsünkön nem hittem, hogy az utolsó fordulókban a bajnoki címért fogunk küzdeni. Én már nagyon várom a mai Diósgyőr elleni mérkőzést, mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy megszerezzük a három pontot és egyben a második helyet is.”

Szóval a mérkőzés ma, azaz 2024. március 21-én 20:20-tól a PVG-ben kerül megrendezésre! Várunk mindenkit!

Vélemény, hozzászólás?