LU17: Győzelem a DVTK ellen – kiemelkedő sportsikerek

Leány U17-es korosztályú csapatunk tegnap befejezte a bajnokság Keleti csoportjának küzdelmeit. Bátran mondhatjuk, hogy sporttörténelmi sikereket értek el a lányok, hiszen abszolút újoncként végig harcban voltak a bajnoki címért.

Végül, óriási eredményt elérve a második helyen végeztek (egy ponttal lemaradva a bajnok Gyulától), ráadásként a gólkirálynői címet játékosunk, a mindössze 13 éves Csengeri Lili hódította el 58 góllal, míg a második helyen a két meccsel kevesebbet játszó Jakab Zsófia végzett 57 góllal, amivel a leghatákonyabb támadója lett a bajnokságnak. Bátran mondhatjuk, hogy két gólkirályunk lett!!!

Az utolsó mérkőzésen a DVTK csapatát fogadtuk, ahol végig dominálva, magabiztos győzelmet arattunk! Részletes jegyzőkönyv az ellenfelünkre kattintva érhető el!

Csapatunk toronymagasan a legtöbb gólt szerezte, hiszen 145 alkalommal talált be (több, mint 10 gól egy mérkőzésen az átlag), a bajnokság többi csapata a száz gólt sem érte el.

A kiváló eredménynek köszönhetően az országos helyosztón a Nyugati csoport második helyezettjével az Almásfüzitővel játszunk oda-visszavágó mérkőzést, hogy eldöntsük: kié az országos harmadik legjobb futsal utánpótlás csapata!

Az már most valószínűsíthető, hogy gólokban gazdag meccs lesz, hiszen ellenfelünk 140 gólt ért el a Nyugati csoportban, ráadásul a gólkirálynői táblázat első két helyén almásfüzitői játékos szerepel (Bácskai Bettina 51 gól, Mikó Alexa Cintia 48 gól) – de erről majd később!

Most ünnepelhet minden lány bátran, óriási siker, amit elértek!

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Nem hiszem, hogy nagyon vannak szavak arra, hogy a lányok mit értek el. Ez egy olyan eredmény, amire méltán lehet büszke a játékosok és a klub mellett az összes egri lakos, labdarúgást szerető. Nagyon nagy gratuláció minden csajszinak és a szülőnek! Óriási öröm, hogy sok néző volt minden mérkőzésünkön. Büszke vagyok a hölgyikékre!”

A helyosztó időpontja később kerül kijelölésre.

Vélemény, hozzászólás?