NŐI FUTSAL NB2: Orosházi sikerünkkel megnyertük a bajnokságot

Női futsal NB2-es csapatunk az előző szezonban a harmadik helyen végzett, ami nagy sikernek számított. Jól jelzi ezt, hogy a távozó játékosaink között volt olyan, aki a regnáló magyar bajnokhoz tudott igazolni.

Néhány helyen történt változás a keretben, így a klub minimális elvárása az volt, hogy a dobogón végezzen az együttes. Most már elmondhatjuk, hogy az utóbbi évek legerősebb pontvadászatán vagyunk túl, amit jól jelez, hogy a Salgótarján csapata a Magyar Kupa Final Four-ban érdekelt – ezúton is sok sikert kívánunk nekik.

Együttesünk egyébként a Magyar Kupában is történelmet írt, hiszen csak a négy közé jutásért vívott csatában maradt alul, ahol a válogatottakkal felálló TF ellen esett csak ki.

A csapat egész évben remek teljesítményt nyújtott és az utolsó mérkőzésre úgy érkezett Orosházára az OMTK -ULE 1913 együtteséhez, hogy ha nyer, akkor megszerzi a bajnoki címet. Rendkívül összeszedett, koncentrált, szemre is tetszetős játékot sikerült bemutatni, amely győzelmet eredményezett, így megérdemelten ünnepeltek a lányok a mérkőzést követően. A részletes jegyzőkönyv ellenfelünkre kattintva érhető el.

Ellenfelünk facebook oldala így számolt be a mérkőzésről:
“Sajnos nem úgy sikerült az utolsó hazai bajnoki fordulónk, ahogy terveztük.. Még akkor sem számítottunk előzetesen ilyen arányú különbségre, ha tudtuk, hogy a kapus posztot mezőnyjátékossal kell betöltenünk ezen a napon. Túl sok pozitívumot nem tudunk megemlíteni a mérkőzés kapcsán, ellenfelünk más tempót diktálva és a találkozót végig irányítva magabiztosan gyűjtötte be a 3 pontot.

Ezúton is Gratulálunk az Eger SE csapatának a bajnoki címet érő elsöprő győzelemhez. A mai napon osztálykülönbség volt a két csapat között. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak a biztatást, nem könnyű hazai pályán egy ilyen vereség után bármit is mondani. Jövőhéten idegenben igyekszünk feledtetni a mai gyenge teljesítményt és lezárni az első NB II. szezonunkat.”

Megkértük a csapatkapitányt, Szivósné Bozsó Renátát, hogy értékelje a mögöttünk hagyott időszakot:
“A bajnokságnak merész célokkal vágtunk neki, keretünk erősödött. A Nyírség és a Salgótarjàn részvételével (a Gyulát ismertük tavalyról) tudtuk, hogy erősebb mezőny alakult ki mint az előző évben. Ez abban is megnyilvánul, hogy 8 győzelemnél senki nem tudott többet összeszedni. Voltak rosszabb periódusaink, veszítettünk “nem tervezett” pontokat, de a végén azt gondolom megérdemelten örülhetünk a bajnoki címnek! Az Almásfüzitő csapatával mérkőzünk meg a helyosztón, ahol mindent megteszünk hogy a két meccsen kiharcoljuk a feljutást! Csapatunk erőssége abban is rejlik, hogy minden játékos ugyanabban a klubban, azonos célokért küzd. Köszönjük egyesületünk támogatását, szurkolóink biztatását és természetesen Dr. Vitányi Lászlónak a munkáját, aki nélkül nem tartana itt Egerben a női labdarúgás!

A Keleti csoport gólkirálynői címét Pintér Petra szerezte meg, aki 41 gólt szerzett az évadban. Őt is megkértük egy rövid értékelésre:
“Az elején nagyon sokat gondolkoztam, hogy az Egerbe igazoljak-e, így utólag egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. A lányok az első perctől kezdve nagyon befogadóak, közvetlenek voltak, aminek nagyon örültem Az edzések mindig nagyon jó hangulatban telnek. Mint (leendő) gólkirálynő nagyon boldog vagyok, hogy remek csapatjátékkal, csapattársakkal és edzővel sikerült az élmezőnybe focizni magunkat. Az osztályozót nagyon várjuk, bízom magunkban.”

Az NB1-es feljutás, a bajnoki címmel még nem egyértelmű. Két lépcsőn keresztül vezet az út, az áhított első osztályhoz.
Az első, a helyosztó mérkőzések, ahol a Nyugati csoport bajnokával, az Almásfüzitővel kell oda-visszavágón eldönteni, hogy ki jut fel az NB1-be. Ellenfelünk, a téli teremtornán egyébként legyőzött minket az elődöntőben – így semmiképpen sem vehetjük félvállról, hiszen jelen állás szerint egy picivel ők az esélyesebbek.

Jelen pillanatban még nem lehet tudni, mikor játszunk hazai pályán, azonban a tervezett időpontok a következők:
Helyosztó 1. mérkőzés: május 3-5.
Helyosztó 2. mérkőzés: május 17-19.

A helyosztó győztese az első osztályban találja magát, míg a vesztese az NB1. hetedik helyezettjével játszik egy újabb páros mérkőzést – és annak a győztese szintén NB1-es lesz!

A bajnokcsapat kerete:
KAPUSOK:
Huszár Viktória, Andor Teodóra
MEZŐNYJÁTÉKOSOK:
Szivósné Bozsó Renáta, Bíró Petra, Pintér Petra, Kota Szabina, Kovács Nelli, Végh Katalin, Jakab Zsófia, Dr. Borosi Dorina, Gyöngy Gréta, Nagy Vivien, Csehi Kincső, Kóka Jázmin, Mátyás Patrícia, Szunyogh Nikoletta, André Antónia.
VEZETŐEDZŐ:
Dr. Vitányi László

Gratulálunk a lányoknak a bajnoki címhez, hiszen ezzel sporttörténelmet értek, mert egri futsal csapat még soha nem nyerte meg a másodosztályú bajnokságot!

Vélemény, hozzászólás?