LU17: Győzelem az országos helyosztó első mérkőzésén

Leány U17-es futsal csapatunk az országos bajnokság Keleti csoportjának második helyén végezve szerzett jogot arra, hogy az országos “kisdöntőben” a Nyugat második legjobb csapatával mérkőzzön meg, ahol oda-visszavágón dől el az összetett harmadik hely.

Ellenfelünk az Almásfüzitői SC volt, az első mérkőzésre idegenben került sor. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

Izgalmas párosítás előtt álltunk, hiszen a ‘füzitőiek egy remek közösséget raktak össze, ráadásul a bajnokságukban mérkőzésenként 10 szerzett gólos átlagot értek el, a góllövőlista első két helyét pedig “kisajátították”. A keret kijelölését követően csapatunkból kiesett három meghatározó játékos Bacsó Laura, Jakab Zsófia és Stránszki Alexandra – azonban végül nem bővítettük az utazó játékosok számát.

Az egyeztetések a két klub között már hetek óta zajlanak, ami alapján egy jól felkészített, szimpatikus klubra, csapatra készültünk – amiben szerencsére nem is kellett csalódnunk.

Az első félidőben még kicsit kerestük magunkat, de végül szuper játékkal sikerült öt góllal nyernünk és előnybe kerülni a visszavágóra.

Ellenfelünk facebook oldala így értékelte a mérkőzést:
“Az U17-es országos futsal bajnokság nyugati csoportjának ezüstérmeseként esélyünk nyílt megmérkőzni a keleti csoport második helyezettjével, az Eger SE-vel. Látva az ottani eredményeket jól tudtuk, hogy egy rendkívül erős ellenfél érkezik hozzánk, mi pedig továbbra is egyik kulcsjátékosunk nélkül igyekszünk teljesíteni. Az Eger már az előzetes egyeztetésektől kezdve egy rendkívül szimpatikus és barátságos alakulat volt számunkra, a mai összecsapáson pedig jól látszott, hogy ezeken túl jól szervezett, összeszokott kollektíva. Ennek ellenére a mérkőzés első 20 percében mi tudtunk dominálni, több helyzetünk is adódott. Ezt követően sajnos fáradni kezdtünk, a félidőre pedig kétgólos hátránnyal vonultunk. A második játékrészben sokkal jobban szétestünk, ellenfelünk folyamatos nyomás alatt tartott minket, a rendkívül gyakori egyéni hibáinkat pedig habozás nélkül büntették meg. Szépíteni ugyan tudtunk, de végül jelentős, ötgólos vereséget szenvedtünk.”

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Már a mérkőzés előtt elmondtam a csajoknak, hogy bármilyen eredményt is érnek el a rájátszásban, az idei szezonukra nagyon büszkék lehetnek, ahogy a klub és a szurkolók is azok. Az előttünk álló két meccs a hab a tortán és élvezzék ki. A mérkőzésen több felállási formát és játékot próbáltunk ki, ami miatt néha döcögött a teljesítmény, de a csajok magabiztosak voltak és sikerült öt gólos előnyt szerezni a visszavágóra. Ismét egy nagyon fontos dolgot tanultam: ne ígérj “mekis” vacsit, mert ezek a csajok behajtják rajtad – akkor is, ha nincs a közelben.”

A visszavágóra 2024. április 28-án 16:00 órakor kerül sor Egerben, a PVG-ben, ahová várjuk a szurkolóinkat és bízunk benne, hogy a lányok a sporttörténelmi szezont megtudják koronázni.

Vélemény, hozzászólás?