U17: Vereség a DEAC elleni rangadón

U17-es korosztályú csapatunk remek szezont futva harcol a bajnoki címért és a minél előkelőbb dobogós helyekért.

A hétvégén, az első helyért vívott csatában a közvetlen rivális DEAC látogatott Egerbe. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

Nagy Attila találatával a hajduságiak szereztek vezetést, amelyet Cseh Bálint a szünet előtt egalizált. A jó iramú, magas színvonalú mérkőzés egyik érdekes jelenete a játékvezető sérülése volt, amely miatt az egyik asszisztens vette át a dirigálást – így a debreceni gól egy erősen vitatható szituációból született.

A mérkőzésén egészében remek teljesítmény nyújtott mindkét együttes, férfias küzdelem és remek játék volt a pályán.

A győztes gólt végül a vendégek szerezték meg a lefújás előtt nem sokkal Kelemen Zsolt révén, amellyel 2:1-es győzelmet arattak.

A DEAC lépéselőnybe került a bajnokságban, fiaink pedig a második helyen állnak – tíz pont előnnyel a bronzérmes előtt.

A mérkőzésről készült fotók megtekinthetőek ITT.

Pápai Zoltán vezetőedző értékelése:
“Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl és az eredménytől függetlenül kijelenthetem, mindig ilyen meccsek kellenének a srácok fejlődése érdekében. Az első félidőben kapott gólunk ugyan vitatható volt, hogy lesről született vagy nem, de a gól az: amit a bíró megad! Ennek ellenére végig nagy nyomást helyezett ránk a vendégcsapat, jobban és veszélyesebben játszott, így elsősorban a védekezésünkön volt a hangsúly, labdaszerzésből támadásba való átmenetekből viszont rengeteg pontrúgást tudtunk elérni, amiből a félidő végén sikerült egyenlíteni. A második félidőben teljesen megfordult a játék képe. Támadójátékunk feljavult, sorra alakítottuk ki a gólhelyzeteket de az utolsó passzokba hiba csúszott. Döntetlennél megvoltak a lehetőségeink, hogy átvegyük a vezetést, hiszen 2-3 alkalommal is már csak a kapussal szemben álltunk, aki remekül védve életben tartotta a csapatát és a hajrában egy kontra támadás végén sikerült a győztes találatukkal megszerezni a győzelmet, ezzel öt fordulóval a vége előtt bebíztosítva a bajnokság megnyerését. Gratulálunk nekik! Saját csapatomról: hatalmasat küzdöttek a srácok, le a kalappal elöttük, a meccs végén már csúsztak/másztak, de sajnos ma így alakult. További célunk a bajnokság második helyét megőrizni!”

Az együttes legközelebb 2024. április 27-én 12:00 órától a REAC vendége lesz.

Vélemény, hozzászólás?