NŐI FUTSAL NB2: Bajnoki döntőre utazunk

Női NB2-es futsal csapatunk történelmének legnagyobb sikerét érte el az idei szezonban, hiszen az utóbbi évek legerősebb másodosztályú bajnokságát megnyerte. A versenykiírás értelmében, ez még nem jelent automatikus első osztályú tagságot, hiszen ahhoz, az NB2 Nyugati csoportjának győztesével kell páros mérkőzést vívnunk. Van még egy “B” lehetőség is, de ezzel most még nem foglalkozunk, mert akkor válik érdekessé, ha az osztályozó párharcban alul maradunk.

Az Almásfüzitő két pont előnnyel végzett az élen Nyugaton, legeredményesebb játékosa a 17 gólos Katona Vanda Laura és a 16 találatot elérő Kovács Fanni Éva volt. A két hölgy egyébként a góllövőlista második és harmadik helyét foglalhatta el.

Az Almásfüzitő decemberben, egy dorogi teremtornán legyőzött minket, így egyértelműen a párharc esélyesének számít. Az első mérkőzésre holnap, azaz 2024. május 04-én kerül sor a Komáromi Városi Sportcsarnokban, ahol csapatunk célja egy olyan eredmény elérése, amellyel reálisan megmarad az esélyünk a visszavágóra.

Az együttes néhány játékosát kértük meg, hogy röviden értékelje a bajnokságot, a csapatot és mondja el nekünk elvárásait az osztályozó kapcsán.

Szivósné Bozsó Renáta, a csapatkapitány, aki 12 mérkőzésen 6 gólt szerzett idén:
“Dr. Vitányi László négy éve lett a női csapat vezetőedzője, ez idő alatt hatalmas változáson ment keresztül egyesületünk. Nagyon jó közösségünk van, örömmel tölt el hogy egyre többen szeretnének Eger színeiben futbalozni. Első szezonban megyei bajnokságokban indultunk és ott sem termett sok babér számunkra. Ettől függetlenül már a második évben beneveztünk a futsal NB2 Keleti csoportjába. Az utolsó mérkőzés veresége miatt negyedikek lettünk. Tavaly bronzérmet sikerült megszereznünk és már akkor a következő szezon aranyérmére vágytunk. Voltak hullámvölgyeink, kellett a “matek” is, de a végén hatalmas örömünkre mi végeztünk az élen! Mivel mindhárom kiírásban játszottam, ezért tapasztalatból mondom hogy a jelenlegi volt a legerősebb bajnokság. A Salgótarján végzett mögöttünk, akik érdekeltek a MK final-four-ban, azt gondolom ez is jelzi a bajnokság színvonalát. Szeretnénk eldönteni az Almásfűzitő elleni két meccsen a feljutás sorsát. Csapatunk készen áll az első mérkőzésre, azt gondolom hogy azzal a hozzáállással, alázattal, akarattal ahogy az utolsó, sorsdöntő meccseinken játszottuk, győzelemmel indulunk haza a komáromi sportcsarnokból!”

Pintér Petra, a bajnokság gólkirálynője a 12 mérkőzésen elért 41 góljával:
“Viszonylag jól telt az év, bár voltak benne hullámvölgyek. Sokkal erősebb mezőny volt, mint a tavalyi és nagyon örülök neki, hogy az első helyen végeztünk. A szombati mérkőzést már izgatottan várom, mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében, célunk az, hogy a végén első osztályú csapatnak vallhassuk magunkat.”

Bíró Petra, a nagypályás csapat kapitánya, aki az idei futsal szezonban 8 mérkőzésen lépett pályára:
“Egy nagyon izgalmas és meglepetésekkel teli éven vagyunk túl a futsalt illetően. Összességében az egész bajnokságnak úgy indultunk neki, hogy a dobogó legmagasabb fokán szeretnénk végezni, ehhez viszont az kellett, hogy az egész csapat mindent beleadjon a mérkőzéseken. Szombaton kora reggeli indulással vágunk neki az osztályozónak Komáromban, ahol a Nyugati csoport első helyezettjével, az Almásfüzitővel fogunk összecsapni. Úgy gondolom, hogy mindenki érzi ennek a mérkőzésnek a súlyát és 100%-ot fog kiadni magából. Egyértelműen győzelmet várok, illetve azt, hogy ugyanolyan fegyelmezetten tartsuk a taktikai utasításokat, mint eddig. Ha mindent betartunk, amit Laci kér tőlünk, nem kételkedem a győzelemben. Az egri női foci történelmében ez egy áttörés, hogy idáig eljutottunk ezzel a csapattal. Véleményem szerint nem fogunk csalódást okozni sem Lacinak, sem a szurkolóknak, sem egymásnak! Mindenképpen motiváló az egész csapat számára az NBI-ben való szereplés, így mindent beleadva, határozottan vágunk neki az osztályozónak. Nagyon örülök, hogy egy ilyen csapatnak lehetek a tagja, ahol ilyen jó a közösség és ahol egymást segítve végig fociztuk magunkat az osztályozóig. Külön megemlíteném Vitányi Lacit, aki szintén végig támogatta a csapatot és felkészített minket. Reményeim szerint ünnepléssel zárjuk az osztályozót.”

Kovács Nelli, aki szintén mind a 12 mérkőzésen pályára lépett és 5 gólt szerzett:
“Nagyon eredményes és emlékezetes futsal szezon áll a hátunk mögött, hiszen mindössze egy vereséggel megnyertük a bajnokságot és készülünk a mindent eldöntő osztályozóra. Nagyon izgatott vagyok a meccsel kapcsolatban és úgy gondolom mindannyiunk szeme előtt az lebeg, hogy az első osztályban játszhassunk. Mindent bele fogunk adni, hogy ez megvalósulhasson. Idegenben biztos nehezebb lesz az első mérkőzés, de remélem, hogy előnyre teszünk szert.”

Végh Katalin, aki 7 bajnokin 2 találatot ért el:
“Nagyon nagy reményekkel és várakozásokkal álltam neki a szezonnak tekintettel arra, hogy ez volt az első olyan év, hogy az Eger SE színeit képviselem. Összességében szerintem felülmúltuk a várakozásokat. Rengeteget kaptam ettől az évtől a csapattól, én mindig nagyon büszke leszek erre az évre, arra amit elértünk benne. Szombaton egy kemény, szoros meccsre számítok. Mindenkinek hozzá kell tenni valamit a mérkőzéshez, csak csapatként funkcionálva nyerhetünk. Én bízom a csapatban, illetve hogy egy sportszerű mérkőzésen meg tudjuk törni az Almásfüzitő példás sorozatát. Hiszem, hogy nyerni tudunk a helyosztón és folytatjuk azt az eredményességet, amit az év során mutattunk. Tudom, hogy nem lesz könnyű a párharc. Mentálisan és fizikálisan is teljesen ott kell lennie az egész csapatnak végig. Kemény és feltehetőleg szoros meccsek várnak ránk, amin meg kell küzdenünk, hogy végül elérjük a célunkat és feljussunk az NB1-be. Ha mindenki a legjobb tudása szerint fog menni a pályán és egy csapatként játszunk, akkor hiszem, hogy nem lesz probléma. Kár lenne kiengedni a kezünkből ezt a nagy lehetőséget.

Kota Szabina, aki mind a 12 mérkőzésen pályára lépni 18 találatot ért el:
“Összességében nagyon tartalmas volt az évünk, ahol végülis magunknak tettük izgalmassá a bajnokságot, de így, hogy a fontosabb meccseinket, rangadókat behúztuk egyértelművé vált, hogy megérdemelnénk a lehetőséget, hogy az NB1-be való feljutásért játszhassunk. A szombatit nagyon várom és bízom benne, hogy nyerni fogunk. A csapatot ismerve mindenki mindent meg fog tenni ennek érdekében, szóval nagyon pozitívan állok a meccshez és úgy érzem, hogy jól fogunk szerepelni. A hazai mérkőzés pedig mindig kedvezőbb a szurkolóink miatt, akik szerintem sok pluszt adnak a csapatnak, és éppen ezért az itthoni fordulót sokkal jobban is várom, de bízom abban, hogy mind a két mérkőzést hozza a csapat és nem lesz miért izgulunk.”

Az “odavágó” mérkőzésre tehát 2024. május 04-én (szombaton) 10:00 órakor kerül sor Komáromban, míg a visszavágó 2024. május 19-én (vasárnap) 16:00 órától esedékes Tiszafüreden.

 

Vélemény, hozzászólás?