LU19: Óriási győzelem a rangadón, átvettük a vezetést

Leány U19-es csapatunk a forduló rangadóján a Vasas Kubala Akadémia csapatát fogadta. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

A két csapat fej-fej mellett állt a tabella élén, a tét óriási volt, hiszen a győztes csapat fordulhatott előnnyel az utolsó fordulóra – azonban a döntetlen a vendégeknek kedvezett volna.

Egészen elképesztő hangulat uralkodott a lelátón és a pályán, hiszen nagyjából 150 néző tekintette meg a szombat délutáni összecsapást és klubszimpátiának megfelelően biztatták a lányokat! Kiemelendő, hogy a két fél, a buzdítás során a sportszerűség keretein belül maradt és tisztelték egymást valamint a másik klub játékosait! Ami a lelátón volt tapasztalható, az már egy vérbeli, felnőtt férfi rangadóhoz hasonlított – ezt pedig a lányok is átvették és egy nagyon jó mérkőzést raktak le.

Nem indult jól a talákozó, hiszen Rimóczi Nikolett szemfüles találatával már a második percben vezetett a Vasas. Azonban az irányítást magunkhoz ragadtuk és előbb Jakab Zsófia, majd Bukta Nikolett fejezett be úgy egy támadást, ahogy egy csatárnak kell – a félidő vége előtt pedig kettejük parádés összjátéka után, utóbbi növelte kettőre az előnyt. Már ekkor vastaps kísérte be mindkét csapatot az öltözőbe.

A második játékrészre egy bátrabb, jobb Vasas jött ki és először Wachter Johanna szépített, majd egy jogosan megítélt büntetőt követően, Bali Emese egalizált. A mérkőzés végéhez közelítve mindkét gárda szerette volna megszerezni a győzelmet és ezért egy igazán nyílt derbi kerekedett, végül Bukta Nikolett harciasságát követően, Sasvári Lili döntötte el a pontok sorsát.

Mindkét csapat kihajtotta magát, a szurkolók kitettek magukért és végül sokáig tapsolták a pályán küzdő lányokat és csapatokat.

Az utolsó forduló előtt az egriek így a tabella élére álltak és saját kezükbe vették a sorsukat. A sporttörténelmi szezon végén (hisz korábban az ötödik helyezés volt a legjobb) az UTE elleni – szintén izgalmasnak ígérkező -, bajnoki dönti el, hogy milyen medáliát érdemelnek ki a lányok.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Nem lehet szavak nélkül elmenni amellett, ahogy mindkét csapat szurkolátábora gondoskodott a kiváló hangulatról, arról, hogy ez egy olyan meccs legyen a lányoknak, amelyet soha nem felejtenek el! Le a kalappal a két tábor előtt és a lányok nevében is köszönöm, hogy ezt átélhették! Az ellenfél sérült játékosának gyors gyógyulást kívánok! Az egri csajok pedig… Eszméletlen szuperek és azt gondolom megérdemelnék, hogy a koronát a fejükre tegyék a bajnokság végén, melyhez már csak egy meccset kellene megnyerni!

A csapat a tervek szerint – az országos diákolimpia döntő miatt -, 2024. május 16-án 10:00 órától játszik az UTE otthonában.

Vélemény, hozzászólás?