U13: Siker a Nyíregyháza ellenében

U13-as korosztályú csapatunk, az utolsó hazai mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus csapatát látta vendégül. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

Bár ebben a korosztályban tabellát nem tartanak nyílván, de az eredményekből az erőviszonyokat le lehet szűrni – márpedig ezek alapján, a szabolcsiak az élcsapatok közé tartoznak.

A derbin négy perc alatt sikerült két gólt szereznünk, amellyel jelentős előnyre tettünk szert, azonban öt perccel később szépített a Nyíregyháza, így izgalom maradt hátra bőven. Bár, mi is eltaláltuk a kapufát, összességében a vendégek irányították a játékot, azonban ma az egriek vára bevehetetlen volt és 2:1-es győzelmet arattunk!

Bánka Balázs vezetőedző értékelése:
“Egy szép, bravúr győzelmet arattunk, igazi csapatként! A vendégek előttünk járnak, az elmúlt időszakban nem sok babér termett ellenük, de ahogy a legutóbbi beszámolómat befejeztem, itt volt a lehetőség, hogy megmutassuk, hogy egy év alatt hova jutottunk el! Hátul végig szervezettek voltunk, a csapatszintű védekezésben rengeteget léptünk előre, már nem tudnak minket könnyen bontani, így meg tudjuk már nehezíteni az erősebb ellenfelek dolgát is! Amiben a jövőben még mindenképp előre kell lépni, a játék felépítése, picit jobban kontrolálni, irányítani a meccseket, több labdabirtoklással! Tegnap, az első 20 perc kiegyenlített játékot hozott, majd kihasználva az ellenfél védelmi megingásait, mondhatni a semmiből, sikerült 2 gólos előnyre szert tenni, viszont a félidő vége előtt szépítettek a nyírségiek! Ezt követő időszakban átvették a játék irányítását, hatalmas mezőnyfölényben voltak, a megszerzett labdákat nem tudtuk megtartani, végig nyomás volt a védelmünkön, de ma ezt is kibírtuk! Igazából ez a mérkőzés végéig kitartott, annyi különbséggel, hogy a vége felé már sikerült többször is kijönni a szorításból! A vendégeknek is voltak lehetőségei, de mi is lőttünk még két kapufát, de az eredmény már nem változott! Klasszikus értelemben nem játszottunk szépen, de bebizonyítottuk, most már sokadjára, hogy lelkesedéssel, küzdéssel, akarattal fel tudjuk venni a versenyt! És ennek eredménye, hogy az utolsó négy hazai mérkőzésünkön veretlenek maradtunk, ezeken szereztünk 3 győzelmet, 1 döntetlent, ami nekünk hatalmas bravúrnak számít! Jövő héten, utolsó fordulóban bízom a szép idényzárásban most már!”

A csapat szezonzárójára 2024. május 25-én 12:00 órától a Sajóvölgye Focisuli ellen, Putnokon kerül sor.

Vélemény, hozzászólás?