NB2: Vereség a bajnoktól, biztosan bronzérmes a csapat

Női NB2-es csapatunk az utolsó hazai mérkőzésén, a bajnoki címért ringbe szálló Budapest Honvédot fogadta. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

Csapatunknak egy remek erőfelmérő lehetett volna a bajnok elleni derbi, azonban a körülmények nem a legideálisabban alakultak és egy viszonylag szűk, tartalékos kerettel fogadtuk a fővárosiakat. Ellenfelünk már a bajnokság előtt a feljutást tűzte ki célul, ennek megfelelőn csupa első osztályú múlttal rendelkező játékos található a keretükben – mellettük a télen két brazil és egy szlovén válogatottal is erősítettek.

Csapatunk játékosai meglehetősen visszafogottan kezdték a mérkőzést és két hibánkat könyörtelenül ki is használta a Honvéd. A meccs egészében ettől függetlenül nagy harc folyt a pályán, inkább mezőnyjáték zajlott, azonban a budapestiek a teljes képet tekintve megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, de a lányaink is dicséretet érdemelnek, hiszen a körülmények ellenére végig egyenrangú ellenfelei voltak a vendégeknek.

A Bp. Honvéd ezzel a győzelemmel matematikailag is bebiztosította a bajnoki címét és feljutását az élvonalba, az pedig már biztos, hogy együttesünk az elmúlt 23 év legjobb eredményét elére bronzérmet szerzett.

Dr. Vitányi László vezetőező értékelése:
“Ez volt az a mérkőzés, amely nagyon nem hiányzott, hiszen néhány napja U19-es bajnoki döntőt játszottunk, vasárnap pedig bajnoki döntőt játszunk futsalban, többen diákolimpia országos döntőn vannak, valamint eltiltottunk és sérültünk is akad, így nem a legideálisabb előzmények után léptünk pályára. Ennek ellenére a lányok igyekeztek eltüntetni a két klub lehetőségei közti különbséget, de sajnos két hibából az ellenfelünk megnyerte a mérkőzést. Ismét újoncot avattunk, ezúton gratulálok a 15 éves Sasvári Lili bemutatkozásához, valamint gratulálok Korozmán Krisztián barátomnak, és a Budapest Honvédnak a bajnoki címükhöz. Sok sikert kívánok nekik az I. osztályban!”

Martin Masaryk Bp. Honvéd vezetőedző értékelése (heol.hu):
“Nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, az Eger kellemetlen stílusban futballozik, fizikailag erősek, de a lányok remekül reagáltak erre a kihívásra is. Remek munkát végzett az egész csapat. Boldog vagyok, hogy ilyen csodálatos emberekkel dolgozhatok együtt, nagyon vártuk már ezt a sikert.”

Csapatunk utolsó mérkőzésére 2024. május 25-én 14:00 órától kerül sor, amikor a Szolnok vendégei leszünk.

fotó: heol.hu

Vélemény, hozzászólás?