NŐI SZEKCIÓ: Válogatottak a Női Labdarúgás Napján

Klubunk női szakága több javaslatot is megfogalmazott a Magyar Labdarúgó Szövetség női szakága felé egy közös, az egész országot érintő, sportnap megrendezése érdekében. A tavalyi évben is szerettünk volna egy hasonló megmozdulást, azonban az MLSZ már akkor jelezte, hogy szervezés alatt áll egy ilyen rendezvény – így az Egri Női Labdarúgás Napját rendeztük meg, amelyet jelenlétével megtisztelt az MLSZ vezetése is és természetesen hagyományteremtő jelleget is szántuk neki.

Örömünkre, a Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken megrendezte a Női Labdarúgás Napját. Egy remek programokkal teli eseményen vehettünk részt Telkiben. Ugrálóvár, célbalövés, henna és minden mi szem-szájnak ingere. Senki nem gondolhatta komolyan, hogy a henna művésznek nem kell Eger feliratot gyártania!

A programok egy napra koncentrálódtak, amelyen több mérkőzés mellett, bemutatásra került a klubunk által is gyakran és előszeretettel alkalmazott Disney Playmakers program is. A pénteki napon pályára léptek a Régiós U10-es, U12-es és U14-es leány válogatottak is.

Az LU14-es Keleti Régió válogatottban öt (!!!) egri játékos kapott helyett a szűkített keretben. Csengeri Lilinek, Németh Kirának, Beksi Dalmának, Pifku Noéminek és Csirmaz Dorinának, már csütörtökön meg kellett jelennie a szakmai stáb előtt Telkiben és még aznap lejátszották első mérkőzésüket, melyet pénteken újabb kettő követett.

Az LU14-es válogatottban megjelenő magas egri létszám mellett, az a megtiszteltetés érte klubunkat, hogy az LU12 Keleti Régiójának irányítását, szakágvezetőnkre, Dr. Vitányi Lászlóra bízta az MLSZ, aki Szivósné Bozsó Renáta egri és Boda Gergely hatvani edzőpárosra delegálta a keret irányítását, amelyben egy egri játékos kapott helyet. Ráadásul nem is akárhogyan szerepelt, hiszen Tanárki-Fülöp Pannát, az esemény végén az MLSZ különdíjban részesítette, melyet Szarvas Alexandra szövetségi kapitánytól és a 117-szeres, jelenleg az Internationale csapatában szereplő, Csiszár Henriettától vehetett át.

Az LU10-es Keleti Régió válogatottban, Tanárki-Fülöp Sára és Koncz Zsófia kapott szerepet, akik itt is bizonyították rátermettségüket, tehetségüket.

Az esemény rangját jól jelzi, hogy Dénes Dorottya szakágvezető mellett, Barczi Róbert sportigazgató és Fórián Zsolt edzőképzés vezető is megtisztelte azt jelenlétével, a korosztályos válogatott edzők mellett.

Klubunk elkötelezettségét jól jelzi, hogy talán a legnagyobb számú edzői delegációt küldtük Telkibe, hiszen Dr. Vitányi László mellett, Szivósné Bozsó Renáta, Nagy Barbara, Bíró Petra, Végh Katalin és Németh Kristóf is a helyszínen tartózkodott a kétnapos rendezvény alatt.

A kezdeményezés remek, klubunk bízik benne, hogy lesz folytatása! Reméljük, hogy az akadémia szint alatt lévő klubok észrevételei meghallgatásra kerülnek és még szorosabb együttműködés alakul ki az MLSZ-Akadémia-Válogatott-további klubok négyzetében.

 

Vélemény, hozzászólás?