LU14: Évértékelő

Leány U14-es korosztályú csapatunk a 2022/2023-as bajnoki szezont a második helyen fejezte be. A bajnokság végén, a csapatból “kiöregedett” Jakab Rebeka, valamint Bartalis Jázmin és Bartalis Júlia. Mellettük a remek teljesítményüknek köszönhetően, két játékos is akadémiára távozott, hiszen Érsek Eszter a Puskásban, míg Tyukodi Krisztina a Diósgyőrben folytatta pályafutását.

Jelentős feladat elé állítva a csapat élén maradó edződuót, Szivósné Bozsó Renátát és Nagy Barbarát.

Szerencsére, a felkészülés remekül sikerült, melyet követően a “bajnoki rajtot” is elkapták a csajok. Végül a második legtöbb szerzett és a második legkevesebb kapott góllal, az előkelő ezüstérmes pozícióban végeztek.

A tavaszi szezonban az utolsó fordulóig az összes mérkőzésüket megnyerték, azonban a záró derbin vereséget szenvedtünk, a számunkra már teljesen tét nélküli bajnokin. A csapat tavasszal mindösszesen 4 (!!!) gólt kapott. A korosztályos mérkőzések mellett, a Régiós Válogatott végső keretébe hat játékosunk is bekerült, ráadásul többen a futsal U17-es bajnokságban is pályára léptek – az LU16 bajnokság mellett.

A bajnokság gólkirálynője, játékosunk Csengeri Lili lett, aki 80 (!!!) találatot ért el, ami meccsenkét 5 szerzett gólos átlagnak felel meg.

Az egész szezon óriási dicséretet érdemel és a csajok joggal ünnepelhetik az ezüstérmet!

Szivósné Bozsó Renáta vezetőedző értékelője:
“Tavaly, egy jól sikerült edzőtáborral kezdtük a felkészülést, ahol a csapat 90%-a részt tudott venni. Célunk a bajnokságban az volt hogy a 2010-es születésű játékosaink önbizalomát és magabiztosságát erősítsük, a 2012-eseket pedig kezdjük beépíteni, a 3/4 pályás, 8+1-es rendszerbe. Úgy gondolom hogy sokat fejlődtünk ebben a szezonban, a hibáink nagy része nem a rossz döntésekből adódik, inkább “nem volt szerencsénk” néhány helyzetben. Összességében a 16 mérkőzésünkből 13 győzelmet és 3 vereséget könyvelhettünk el, ezzel a második helyen végeztünk. 131 gól rúgtunk, ebből a bajnokság gólkirálynője Csengeri Lili, 80-at íratott a neve mellé. Az egész éves edzésmunkája a lányoknak kiemelkedően jó, szerencsére a futball sérülések is elkerültek minket. A keleti U14 regionális válogatottba 6 játékosunk került be, sajnos Doboczi Fanni sérülés miatt nem tudott elmenni, így öten képviselték csapatunkat. Elindultunk télen a fiúk között a futsal bajnokságban, ahol ugyan tabella nem volt, de a gólkirály szintén tőlünk került ki, Csengeri Lili személyében 47 góllal. Egész évben próbáltunk minél több játéklehetőséget biztosítani a lányoknak. Több tornán is részt vettünk az elmúlt egy évben, ahol általában aranyéremmel és különdíjjal tértünk haza. Örömmel tölt el, hogy utánpótlás játékosaink aktívan vesznek részt a felnőtt női bajnoki mérkőzéseken szurkolóként, bízom benne hogy pár év múlva lesz ebből a csapatból NB1-es egri játékos!”

Csengeri Lili csapatkapitány értékelője:
“Az őszi szezonban összesen 8 mérkőzést játszottunk, melyből 6-szor győztesen hagytuk el a pályát. A meccsekre, az edzők által kiírt keret mindig lelkiismeretesen eljött, mindenki odatette magát. Sokszor a kisebbek is elkísértek minket, és szurkoltak nekünk. Úgy gondolom a csapatmunka meghozta a gyümölcsét, és a tavaszi szezonban hazai pályán, a bajnok DVSC-DEAC-ot, illetve a harmadik helyezett Tehetség SE-t is megvertük, így az előkelő második helyen végeztünk. Nagy köszönettel tartozunk edzőinknek, Szívósné Bozsó Renátának és Nagy Barbarának, akik mindig fáradhatatlanul mellettünk álltak. Ugyanakkor köszönetet szeretnénk mondani a szakmai vezetőségnek is, hogy klubunk a női szakágat kiemelten támogatja. Végül, de nem utolsó sorban nagyon hálásak vagyunk szüleinknek, és Zsóka néninek, aki a tavaszi szezontól a pályaszélén biztatott minket. A két sérült játékosunknak mielőbbi felépülést kívánunk! Hajrá Eger!”

Vélemény, hozzászólás?