NB3: Győzelem a nyitányon

Megkezdte szereplését NB3-as labdarúgó csapatunk, akik az első fordulóban, a szomszédos Füzesabony otthonába látogattak. Kiválóan előkészített pályán kezdődött a derbi, ráadásul a lelátók szinte teljesen megteltek. Külön öröm volt, hogy a vendég szektorban is “telt ház” alakult ki.

A mérkőzés elején, egy letámadás következtében Sós Máté szerzett labdát az ellenfél tizenhatosán belül, majd Jambrich Sámuel rántotta le – melynek eredménye hazai piros és vendég büntető lett. A tizenegyeshez Valkay Richárd állt oda és értékesítette azt. Ezt követően mezőnyjáték zajlott, a hazaiak nem találták a rést az egri falon – bár jópárszor meglendültek, míg Simon Antal fiai magabiztosan őrizték előnyüket, így a szünetre nem változott az állás.

A második etapban egy remek labdabirtoklást követően, Sós Máté vette át a labdát az ellenfél térfelén, tolt rajta, majd úgy döntött, hogy 22 méterről ellövi, amely védhetetlenül vágódott a felső sarokba.

A bajnoki hátralévő idejében mindkét fél előtt adódott lehetőség, hogy találatot érjen el, de az eredmény már nem változott így csapatunk két gólos, idegenbeli győzelemmel kezdte a 2024/2025-ös szezont.

A mérkőzés összefoglalója IDE kattintva, míg a részletes jegyzőkönyv IDE érhető el.

FÜZESABONYI SC ERŐSS ÚT–EGER SE 0–2 (0–1)
FÜZESABONY:
Rácz – Bocsi, Tarnóczi, Szabó R., Nagy A. –  Jambrich – Kaló (Vajda, 62.), Oláh B. (Juhos, 62.), Nagy G. (Sebe M., 80.), Berki (Barta D., 80.) – Szanku (Olasz D., 62.). Vezetőedző: Bódis Barna.
EGER:
Bukrán – Valkay, Lencsés, Kis-Orosz – Debreczeni, Hamar, Zvara, Farkas G. (Hegyi, 88.), Sós (Neufeld, 88.) – Gíber (Koczka, 85.), Balázs P. (Berecz, 80.). Vezetőedző: Simon Antal.
GÓL: Valkay (11-esből) az 5., Sós a 60. percben

Simon Antal vezetőedző értékelése (heol.hu):
“A Füzesabony egy nagyszerű csapat, ezt abból is lehetett látni, hogy a korai előnyünk után is végig nílt volt a mérkőzés. Lehetett látni, hogy a csapatunknak az összjátékában még akadozott a gépezett, de így elsőre, indulásnak azt gondolom, hogy egy jó eredményt értünk el.”

Az együttes a második fordulóban, 2024. augusztus 07-én, 17:30 órától, a Cigánd csapatát látja vendégül.

fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Vélemény, hozzászólás?