NŐI FUTSAL NB1: Szoros mérkőzés a bajnokesélyes ellen

Bemutatkozott hazai pályán a honi élvonalban női futsal csapatunk. A tiszafüredi csarnokban közel 150 néző volt kíváncsi a lányokra és arra, hogy mire leszünk képesek a bajnokság egyik legnagyobb esélyese, a hat válogatott játékossal érkező DEAC ellen. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva tekinthető meg.

Az egri lányok 38 percig minimum egyenrangú ellenfelei voltak nagynevű vendégeiknek, mindösszesen egy kétperces rövidzárlat árnyékolta be a teljesítményt.

Ebben a két percben, azonban súlyos figyelmetlenségekből három gólt kaptunk, majd az ekkor történő időkérés után visszazökkentünk a mérkőzésbe.

Az első félidő második felében, valamint a második játékrészben meggyőzödhettünk arról, hogy a válogatott mezőnyjátékosok mellett a debreceniek kapusa is extra formában van, hiszen többször is lehetetlen helyzetben tudott menteni.

A vendégek honlapja (deac.hu) is kiemelte kapusuk kiemelkedő formáját: “Az, hogy nem lett szorosabb a találkozó, Kopjári Lizának is köszönhető, mivel kapusunk több bravúrt bemutatott.”

Együttesünk végül négy gólos vereséget szenvedett, de a fantasztikus közönség így is állva tapsolta meg őket.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Természetesen szomorú vagyok a két perces rövidzárlat miatt, de ez tökéletesen megmutatta, hogy miért élcsapat a DEAC a magyar futsalban. Utána két hatosunknál elkövetett egyéni hibából tudtunk csak gólt kapni, míg nekünk sikerült többször is remek lehetőségeket kialakítani. A játék, az akarat bizakodásra ad okot. Nem lehet szó nélkül elmenni a közönségünk mellett sem, hiszen egészen elképesztő, hogy Egertől ilyen távol is ennyien voltak jelen és nagy öröm nekem, hogy ennyire szeretik a lányokat. A most kapott impulzusokkal megyünk a két idegenbeli mérkőzésre és már most nagyon várjuk, hogy újra a hazai közönség előtt lépjünk pályára.”

Quirikó Vivien vezetőedző értékelése (deac.hu):
“Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidő derekára háromgólos előnyre tettünk szert, de a játékrész második felében már több hibával játszottunk. A szünet után nagyon gyorsan gyűltek a faultjaink, többször nem feltétlenül jogosan fújtak be egy-egy szabálytalanságot, így védekezésben nagyon oda kellett figyelnünk, nehogy kisbüntetőt kapjon az ellenfél. Az eredménnyel összességében elégedett vagyok, viszont főként a védekezésben követtünk el olyan hibákat, amiket nem engedhetünk meg magunknak, így ezt mindenképpen ki kell javítani.”

A csapatunk a következő fordulóban Miskolcra látogat, ahol a tavalyi negyedik helyezett DVTK-Vénusz otthonában lép pályára 2024. szeptember 29-én 14:00 órától.

Vélemény, hozzászólás?