NŐI NB2: Óriási siker a közvetlen rivális elleni rangadón

Női NB2-es labdarúgó csapatunk az Újpest elleni idegenbeli bravúros szereplés után, ezúttal hazai pályán lépett pályára. Ellenfelünk a szintén dobogóért harcoló, közvetlen riválisunk, a Nyíregyháza Spartacus volt. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen a vendégek a toronymagas bajnok aspiráns Újpest ellen három találatot szereztek és csak az utolsó pillanatokban csúszott ki a kezükből a három pont.

Ráadásul csapatunkból hiányzott a piros lapos Végh Diána, valamint a gólfelelősünk Jakab Zsófia is. Talán már ez is elegendő lett volna a hiányzókból, de mellettük nem állt rendelkezésre a két kapus Andor Teodóra és Bognár Zsanett sem – a még rehabilitációs végzők mellett. Finoman szólva sem mi tűntünk az esélyesebbnek.

Aztán amikor a játékvezető a sípjába fújt, olyan 90 percet produkáltak a lányok, hogy a majdnem 100 néző nem győzte végig tapsolni a derbit. Magas színvonal, folyamatos táamdójáték, nagy iram jellemezte csapatunkat és végül óriási sikert arattak, hiszen hat gólt elérve tartották itthon a három pontot.

Hegedűsné Víg Klaudia egy átlövéssel, valamint remek egyéni megmozdulással duplázott, de Végh Katalin is két találatot ért el, melyek közül egyik szabadrúgásból, másik pedig szemfülességből született. Mellettük Pintér Petra egy távoli átlövéssel, míg Bukta Nikolett egy mintaszerű támadás végén szerzett gólt.

A csapat ezzel továbbra is a táblázat elején helyezkedik el.

Dr. Vitányi László vezetőedző értékelése:
“Aki látta a meccset, az tisztában van vele, hogy csakis szuperlatívuszokban lehet a csajokról beszélni. Majdnem mindent betartottak, amit megbeszéltünk, ráadásul olyan tempót diktáltak, hogy többen elfáradtunk a kispadnál csak abban, hogy szemmel követtük őket. Büszke vagyok rájuk, hogy a sok hetes befektetett munkát, ilyen teljesítménnyel tudták megmutatni a nagyon lelkes és minden tiszteletet érdemlő szurkolóknak.”

A jövőheti mérkőzés az ellenfél kérésére feltehetőleg később kerül lejátszásra, így a lányok az NB2-ben 2024. november 02-án 11:00 órakor, a Kazincbarcika vendégeként lépnek pályára legközelebb.

Vélemény, hozzászólás?