U10: Egy győzelem, egy vereség

U10-es labdarúgó csapatunk folytatta szereplését a Dunamenti Ligában. A második forduló helyszíne Veresegyház volt, ellenfeleink között pedig az RKSK és a Vasas Kubala Akadémia volt megtalálható.

Az első meccsen sikerült több gólos győzelmet aratnunk az RKSK felett, majd egyből a mérkőzést követően kellett pályára lépni a Vasas ellen a forróságban. A játékosok nem tudtak már annyira koncentrálni, míg ellenfelünk a helyzetkihasználásban könyörtelen volt – így a fővárosiak nyertek.

Hegedűs Zsolt vezetőedző értékelése:
“Nagyon nem vagyok elégedett ezzel a hétvégével. Nem az eredményre gondolok, hanem magára a hozzáállásra. Az első mérkőzésen az RKSK csapatával játszottunk, ahol magabiztos 6-1 győzelmet arattunk. De már itt sem tetszett a játék. Kényelmesek voltunk, sok esetben már flegmák – főleg a kapu előtt. Az ellenfél kapuja előtti labdaszerzés még csak-csak működött ezen a meccsen, de a negatív átmenetek sok esetben bicskanyitogatóan lassúak voltak. Labdakihozatalok működtek, de sajnos azok sem megfelelő tempóban.
Aztán jött a második mérkőzés amit nagyon nem értettem. Egy Vasas ellen játszani szerintem mindig jó dolog, de így sétálgatva ahogy mi tettük az nem volt szép. Tudom meleg volt, tudom nekünk két 50 perces mérkőzést kellett lejátszani egymás után, míg az ellenfél pihent, de számomra ezek nem kifogások. Ettől nem értem meg ha nem azt látom a pályán, hogy végig koncentrálunk. Mert ezzel volt a legnagyobb baj. Az előző mérkőzésen úgy belekényelmesedtünk a támadás befejezésekbe, hogy ez itt ki is jött. Csak az első 10 percben volt legalább 5-6 akkor helyzetünk, hogy tudom ha ezeket a fiúkat álmukból felkeltem is belövik. Itt volt kapufa, üres kapura mellé, 3 méteren két luft, ziccerben kapusba vezetés , vagy épp eltört lövés. Ellenfelünk amikor a kapunk felé érkezett pedig gólt szerzett. Ami a legdühítőbb hogy hármat szögletből, úgy hogy ezt közelről végig néztük minden esetben.
De hogy legyen pozitív. Játékben egyáltalán nem maradtunk el ellenfelünktől. De gondolkozás gyorsaságban és koncentrációban mindenképp.  Ezen mindenképp javítani fogunk.”

A csapat legközelebb 2024. október 05-én lép pályára Veresegyházon, amikor a Gödöllő és a Salgótarján lesz az aktuális ellenfél.

Vélemény, hozzászólás?