U12: Győzelem Nyíregyházán

U12-es együttesünk a bajnokság első fordulójában aratott sikert követően, ezúttal vendégségbe ment és a Nyíregyháza Spartacus csapatánál lépett pályára. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ellenfelünkre kattintva érhető el.

Az első negyed után minden érdeklődő boldogan vonult pihenőre, hiszen rendkívül magabiztos és jó játékot nyújtott a csapat.

Ezt követően azonban sajnos visszavettek a fiúk és teljesen egyenrangú mérkőzés alakult ki.

Az első húsz percben szerzett magabiztos játéknak eredményeképpen, azonban így is győzelemmel tudtunk hazajönni.

Fűkő Tibor vezetőedző értékelése:
“A heti edzèsek alapján bizakodóan vártuk a nyíregyházi mèrkőzèst. Az első negyed “BOMBA” módjára robbant, gyakorlatilag minden sikerült amit szerettünk volna látni. A kétféle vèdekezès amit megbeszéltünk nagyon szèpen látszott ès működött is. A vèdekezèsből való pozitív átmeneteink gyakorlatilag eldöntöttèk a talalkozó sorsát. Hála, mert pozitív mérleggel zártuk a találkozót ès mert láttunk egy ilyen bombasztikus 20 percet. Sajnos, mert az első szünetben már úgy viselkedtünk mint aki kb 3-4 szeres BL győztes és ez a meccs le van tudva.
A Nyírágyházát ismerve sejtettük, hogy nem fognak feltett kezekkel megèrkezni a maradèk hatvan percre. Úgy is lett. Teljesen kiestünk a a mèrkőzèsből, amit nagy rèszt saját magunknak köszönhettünk. “Igazi magyar focit” hoztunk, egy két játékosnál védekezés “nuku”, kombinatív játèk “nyista”, Eger SE alapelvek viszlát.
Összességében, ha az eredmènyjelzőt nézzük nagy panasz nem lehet, DE a mèrkőzèsre kiosztott egyèni mecccstervek nagyon kis százalèka valósult meg. Az első negyed utáni időszakot tekintve. Röviden: az első 20 perc: Bomba, a következő 60 perc: Füst. Dolgoznunk kell a kollègámmal, hogy ezekben a helyzetekben hogyan tudjuk a csapatot visszarángatni a meccsbe.
Utólag is Isten éltesse Márió bá-t, a fiúk illően köszöntötték az eredménnyel ès a meccs utáni kis énekkel. Hajrá ESE!”

A csapat a következő fordulóban 2024. szeptember 14-én 10:00 órától, a hozzánk hasonlóan két győzelemmel rajtoló DVTK csapatát látja vendégül Egerben.

Vélemény, hozzászólás?