Legjobb góllövője nélkül az Eger SE

Várhatóan a megyei I. osztályú bajnokság góllövőlistáját 23 találattal vezető Montvai Tibor nélkül lép parkettre a 31. Imola–Hírlap-kupa teremtornán az Eger SE csapata.

Szerepeljen bármelyik bajnoki osztályban is csapat, az egriek a rendezvény állandó vendégeinek számítanak. A tavaly Egri Sportcentrum néven indult gárda idén Eger SE néven vesz részt a küzdelmekben, igaz, előreláthatólag leggólerősebb támadója nélkül játszik majd a csoportküzdelmek során a tavalyi második FC Hatvan és a címvédő Hevesi LSC ellen.

 

– Nincs különösebb indok a háttérben, Montvai Tibor pályára küldésétől ezúttal eltekint Csuhay József edző – magyarázta László József, az ESE ügyvezetője. – A tekintélyes múltra visszatekintő tornára szívesen fogadtuk a szervezők meghívását, és igyekszünk minél jobban szerepelni. Két erős ellenfelünk lesz a csoportban, ám ez inkább csak arra ösztönzi a játékosokat, hogy minél többet adjanak ki magukból. Ez a cél vezérel bennünket a felkészülés során is, ahol az edzőmeccsek összeállításának azt vettük figyelembe, hogy ezek a találkozók igazi erőpróbát jelentsenek. Így NB III-as csapatként játszunk a Putnokkal és a DVTK II csapatával, a Szolnok megyében őszi éllovas Tiszafüred, valamint a Nógrádban második SBTC együttesével.

Montvai Tibor (jobbra) játékától a teremtornán eltekint Csuhay József edző Fotó: Lénárt Márton
A megyeszékhelyi társulat elődei 1992-ben Eger SE, 1996-ban és 1999-ben FC Eger, 2011-ben és 2012-ben Egri FC néven ünnepelhettek tornagyőzelmet.
Tavaly a tíz csapatot felvonultatott mezőnyben kilencedik helyen végzett az Egri Sportcentrum SE, amelynek  azóta átalakult nevében és keretében a vasárnapi rendezvényen Bollók Gábor, Sopronyi Dániel (kapusok), Szövetes Krisztián, Podolecz Péter, Dóczi István, Sebe Attila, Sebe Márk, Farkas Krisztián, Varga Milán, Antal Zsolt, Dorkó Alex, Balogh Martin, Gresó Mátyás, Kaló Ádám, Pataki Viktor és Szucsik Ádám kapott helyet.

Forrás: HEOL

Vélemény, hozzászólás?