Szakál és Fűkő csapata akár a Juventus, a Liverpool és a PSG ellen is játszhat

A Champions Trophy a Világ legnagyobb U10-es tornája. Erre a fantasztikus rendezvényre juthat el az Eger SE korosztályos csapata. Ami nem akármilyen nagy dolog lenne, hiszen ez a torna az U10-es korosztály Bajnokok Ligája.  Az idei évben az ausztriai döntőben olyan nagy csapatok fognak pályára lépni, mint a Schalke 04, a Benfica, a Juventus, a Liverpool,a PSG, a PSV, a RB Leipzig, az AS Roma és az Internazionale.

A torna történetében először, Magyarország is otthont ad egy selejtezőnek. Az UTE Labdarúgó Akadémia kiváló létesítményében, a Bánka Kristóf Sportcentrumban mérheti össze tudását két külföldi és a legjobb hazai csapatok., a meghívásos selejtezőn. Ahova az egri együttes is meghívást kapott. Hazánkat két együttes fogja képviselni az osztrák döntőben.

A budapesti tornán résztvevő csapatok, azok az együttesek akik hazánk elitjét képviselik és akik ellen majd az Eger SE gárdájának meg kell próbálni kivívni az ausztriai döntőbe jutást : Eger SE, UTE Labdarúgó Akadémia Lila és Fehér csapata, FTC,MTK,DVTK,Videoton,Vasas,Bozsik Akadémia,Balmazújváros,Kelen Sc,Ikarus BSE,Angyalföldi Dinamo-Star,Debreceni Olasz Focisuli,Jászberény, Gödöllő, Dunaharaszti MTK, Nyírbátori Aranysárkány, Dunakanyar Régió UFC, Szent Pál Akadémia,Miskolc Népkerti Volán Se, Dalnoki Akadémia, romániát a Primavera Satu Mare, szlovákiát pedig a FKM Nové Zámky képviseli.

Elia Grassi akár a kedvenc csapata a Juventus ellen is brillírozhat

Mi felkerestük az UTE  gyermek szekciójának  szakmai vezetőjét és a torna főszervezőjét, Moskovits Gábort, hogy meséljen egy kicsit a tornáról, hogyan és miképp lehetett bekerülni, illetve arról, hogy mennyire volt egyáltalán nehéz megkaparintani a szervezést.

 

Moskovits Gábor:  Hosszú hónapok szervező munkája volt, mire biztos lett, hogy megszervezhetjük ezt a nem mindennapi rendezvényt. Az UTE presztízse és infrastruktúrája sokat segített benne , hogy az osztrák cég ránk bízza a magyarországi selejtező lebonyolítását. Nagyon örülök, hogy az egyesület vezetése a jelentős költségek ellenére mindenben támogatta az ötletet, hogy megvalósulhasson ez az esemény. Szerettük volna, hogy az ország legjobb 24 csapata vegyen részt a tornán, hogy a bécsi döntőben méltóképpen legyen képviselve Magyarország. Emiatt meghívtuk azokat a csapatokat akik véleményem szerint a legnagyobb játékerőt képviselik ebben a korosztályban. Örömmel mondhatom, hogy 1-2 csapatot leszámítva mindenki elfogadta a meghívásunkat, sőt ha nem lenne maximalizálva, hogy 24 csapat vehet részt, akkor a kb. 40 csapatos lenne a tornánk. Külön kitérve az egriekre, elmondhatom, hogy azért hívtuk meg az Eger SE csapatát, mert egy nagyon jó csapatnak tartom az U10-es korosztályt és Szakál Csabit nagyon felkészült edzőnek és rendes embernek ismertem meg. Bízom benne, hogy a Champions Trophy tovább javítja az UTE és a tornán résztvevő csapatok hírnevét a környező országokban is. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg néző fog kilátogatni a Bánka Kristóf Sportcentrumba és aki kijön, az minőségi focit fog látni és rendkívül sok tehetséges gyereket!

 

Ha tetszik cikkünk, netán szereted az egri labdarúgást és netán napi szinten friss hírekre vagy kíváncsi akkor lájkold facebook oldalunkat a linkre kattintva.

 

 

Vélemény, hozzászólás?