Sikertörténet! Kerékgyártó egy kis ovifoci birodalmat hozott létre

A napokban Kerékgyártó Tamással beszélgettem, aki az Eger SE edzője, valamint az ovifoci program létrehozója és az Eger ovi körzet körzetvezetője. A program, ahogy a címben is megjelent sikertörténet egyelőre Egerben. Több száz gyerek tagja már, nagyon sokan azóta az Eger igazolt labdarúgói. Tamás bácsi, ahogy a gyerekek hívják elmesélte nekünk, hogy mi is a pontos feladatuk és jelenleg hol tartanak.

Igen megtisztelő, de annál nehezebb feladatot kaptál néhány hónapja az Eger SE vezetőségétől.

Kerékgyártó Tamás: Igen. Tavaly nyáron Csuhay József szakmai igazgató és az akkor még hatályban lévő László József ügyvezető igazgató azzal bízott meg, hogy alakítsak ki egy kapcsolatrendszert az óvodákkal.A feladat nem ígérkezett egyszerűnek, de az MLSZ Bozsik intézményi programja hatalmas segítséget adott.

Gondolom a legnehezebb elkezdeni volt.

Kerékgyártó Tamás: László Józsival még Hatvanba is elutaztunk, ahol 2 éve jól működik a program, hogy tapasztalatokat gyűjtsünk. Az ott kapott tapasztalatokat és a magam által elgondolt tervet összefésültem, és elkezdtem felkeresni az óvodavezetőket. Ha mondhatom ezt, pesszimisták voltunk a program sikereit illetően, hiszen előzetesen azt mondtuk, hogy jó, ha 5-6 óvodát sikerül bevonni.

Ehelyett úgy néz ki sikertörténet lett a dologból.

Kerékgyártó Tamás: Ehhez képest ma a program 13 óvodát érint, 6 db belvárosi óvodát (Szivárvány, Hibay, Napsugár, Eszterlánc, Csillagfény, Deák), 3 db kertvárosi óvodát (Ney Ferenc, Gyermekkert, Farkasvölgyi) és 4 db felsővárosi óvodát (Gyermeklánc, Ovi-vár, Bervavölgyi, Joó János). Ezekben az óvodákban 20 csoportban összesen 237 regisztrált gyermekkel, és kb. 50 további nem regisztrált gyermekkel folyik a mindennapos munka.

Mit jelent az, hogy valaki nincs regisztrálva?

Kerékgyártó Tamás: A nem regisztrált csoportok és játékosok amiatt alakultak ki, mert még vagy fiatalok az ovisok ahhoz, hogy az mlsz rendszerébe bekerülhessenek, vagy pedig már le vannak igazolva egyesületbe.

Ki tartja a gyerekeknek a foglalkozásokat?

Kerékgyártó Tamás: 9 oviban és 15 regisztrált, illetve 2 nem regisztrált csoportban én tartom a foglalkozásokat, 4 oviban és 5 regisztrált csoportban pedig Montvai Tibi.

De ti nem akartatok ennyinél megállni. Tovább is lett gondolva ez a történet.

Kerékgyártó Tamás: Azokon kívül amit elmondtam, ki lett alakítva külön körzetként az Eger ovi körzet az mlsz rendszerében, aminek én vagyok a körzetvezetője. Ennek hozadéka, hogy összesen 4 fesztivált kell tartani az évben. Mi a nagy létszám miatt ezt csak 2 részletben tudjuk megvalósítani, azaz a 4 fesztiválból a végére 8 lesz. 2-őt ősszel sikeresen megtartottunk, további 6-ot kell a tavasz folyamán. Az első két ilyen fesztivált tavaly sikeresen megrendeztük az Északi műfüves pályáján.

Forrás: TV Eger

Gondolom ez azért is volt fontos, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség ezáltal segítséget is nyújt.

Kerékgyártó Tamás: Az MLSZ támogatásokat nyújt az óvodáknak ez a támogatás 40.00 Ft értékű, óvodánként nagyjából ugyanazt tartalmazza a csomag, (1 bőrlabda, 13 kogelán labda, 10 jelzőtrikó, 40 db bója, 2 kiskapu, labdatartó háló, pumpa) valamint minden gyermeket megajándékoz egy 3-as méretű kogelán labdával, melyeknek a kiosztása jelenleg is folyamatban van. Öröm látni a gyermekek arcán az izgatottságot és hálát, amikor átveszik ezeket a csodálatos ajándékokat.

Mi a célotok ezzel a programmal?
Kerékgyártó Tamás: A program célja, hogy megszerettessük a sportágat a gyermekekkel, és ezen felül a legügyesebb gyermekeket az ESE-be igazoljuk, ahol heti 2-3 alkalommal délutáni edzéseken vehetnek részt!

Ez eddig mennyire vált be?

Kerékgyártó Tamás: Sok gyerkőc már nálunk pallérozódik hétről hétre, akiket a programon keresztül fedeztünk fel! Összességében a rendszer nagyon sikeres, a fesztiválokról csak pozitív visszajelzést kaptam, de magával a programmal kapcsolatban is rengeteg a pozitív visszacsatolás!

 

 Íme az ovifoci edzések időpontjai:

 

Hétfő
Gyermeklánc ovi 8:00-9:00 – Kerékgyártó Tamás
Szivárvány ovi (Csákány út)10:30-11:45 – Kerékgyártó Tamás
Bervavölgyi ovi 10:00-10:45 – Montvai Tibor

Kedd
9:30-10:30 Remenyik ovi – Kerékgyártó Tamás
10:00-11:30 Joó János ovi, Ovivár – Montvai Tibor

Szerda
Farkasvölgyi 9:15-10:15 – Kerékgyártó Tamás
Ney Ferenc 10:30-11:45 – Kerékgyártó Tamás
Kodály Zoltán úti ovi 11:00-12:00 – Montvai Tibor

Csütörtök
Szivárvány tagóvoda (Hibay) 9:00-10:00 – Kerékgyártó Tamás

Deák Ferenc úti ovi 11:00-12:00 – Kerékgyártó Tamás

Péntek

Gyermekkert (Nagyváradi ovi) 9:45-10:45 – Kerékgyártó Tamás
Tittel Pál 11:00-12:00 – Kerékgyártó Tamás

 

Vélemény, hozzászólás?