Mi van veled Kasza Dani? – Remélem az utam egyszer Egerbe vezet

Forrás: cigandse.hu

Egy teljesen új sorozatot indítunk hivatalos honlapunkon, amelyben felkeressük azokat a játékosokat akiknek pályafutása Egerből indult, vagy épp évekig szolgálták klubunkat.  Megkérdezzük tőlük, hogy mi történt velük azóta mióta eligazoltak Egerből. Az első ilyen játékos az a Kasza Dániel ,aki Egerben vált igazán jó játékossá és nálunk mutatkozott be a legjobbak között az NBI-ben.

Dodó hirtelen robbantál be az NBI-be, aztán ugyanilyen hirtelen elkerültél Egerből.

Kasza Dániel: Amit nagyon sajnálok, hiszen fantasztikus volt bemutatkozni a legjobbak között. De sajnos az élet úgy hozta nem élvezhettem ezt túl sokáig. Miután Eger kiesett az NBI-ből, el voltam keseredve mert a licencet a másodosztályra se kapta meg a csapat. Ezért mindenképpen próbáltam a másodosztályban csapatot találni. Cegléden kötöttem ki, de nem sikerült a megállapodás több okból sem és ezért végül a Felsőtárkányhoz igazoltam.

Ami valljuk be nem volt rossz döntés.

Kasza Dániel: Eger közelében maradtam, elkezdtem a főiskolát. Egy ismerős, jó közegben találtam magam. Sok embert ismertem, hamar befogadtak a srácok. Ha ezeket nézzük tényleg jó döntés volt.

De azért persze itt más okokat is fel lehetne sorakoztatni, hiszen sokat is játszottál. Ami egy futballista életében igen fontos.

Kasza Dániel:Az volt a célom hogy minél többet játsszak ebben a leszűkített NBIII-as kiírásban. Sok játéklehetőséget kaptam Vigh Feri majd később Elek Norbi mesterektől. Erős bajnokság volt a Keleti ebben az évben. A Létavértes jutott fel, mi a 4. helyre értünk oda éppen csak lemaradva a dobogóról.

Arról nem beszélve, hogy ekkor például egy NBI-es csapat ellen is megmutathattad megint a tudásod.

Kasza Dániel: Igen. Sok emlék köt ide de ezt az egyet mindenképp kiemelném. A Paks elleni kupa meccs amit megnyertünk 2-1-re. Egy góllal vettem ki a részem ebből a sikerből.

Jól érezted magad, ennek ellenére jött egy újabb váltás.

Kasza Dániel:Télen felkerültem a KBSC csapatához, ahol szintén ismerős arcok fogadtak és megint csak könnyű dolgom volt a beilleszkedés terén. Montvai Tibi és Katona Ati szárnyai alá vettek és segítettek külön mindenben.Külön meg kell említenem Gálhidi Gyuribát, aki az edzőm volt illetve Vincze Ricsit aki a másodedző volt. Nagyon sokat segítettek ők is nekem.  Ebben az évben is a 4. helyre értünk oda, gólkülönbség miatt maradtunk le a Hatvan mögött.

Jól is ment a játék, ismerős volt a közel, mégis belevágtál egy nagy kalandba.

Kasza Dániel:Ezután már nagyon vágyódtam a fővárosba. Balázs Bálint akkori tárkányi csapattársammal felvettük a kapcsolatot és a REAC csapatához igazoltam. Itt Dzurják József és Dinka Balázs kezei alatt fejlődhettem. Nem sikerült fényesre ez az év de mindenképpen maradandó élményekkel gazdagodtam.

Például itt kipróbálhattad a kispályát is. 

Kasza Dániel: Igen ez egy igazán fontos dolog volt nekem, hogy egy futsal csapatban is játszhattam, ami nagyban fejlesztette a képességeimet.

Furcsa, a jó évek után nem váltottál osztályt, de egy rosszabb év, persze ez nem a te rosszabb éved volt hanem a csapaté, mégis feljebb jutottál. 

Kasza Dániel: 2016 nyarán a csoporttárs Cigánd kivívta a feljutást és Fogarasi Zoli mester megkeresésére elköteleztem magam a cigándi csapathoz. A beilleszkedés itt is ment, a társak jól fogadtak. NBIII-ból sokukkal ismertük egymást.

Hogy álltok most, meglehet a bennmaradás?

Kasza Dániel:Jelenleg kieső helyen tartózkodunk, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy elmozduljunk ebből a zónából. Szénay mester és stábja hétről hétre felkészít minket a jó eredmény elérése érdekében.
Sok forduló van még hátra, kivívhatjuk még a bennmaradást.

Néha eljátszol a gondolattal milyen lenne ismét magadra húzni az Eger mezt?

Kasza Dániel:Nagy baj lenne ha nem így lenne. Imádom a várost. Nem tudom mit hoz a jövő, remélem az utam egyszer Egerbe vezet. Lehetőleg végre abban az osztályban lesz Eger ami egy megyeszékelyhelyet megillet.

Ha tetszik cikkünk, netán szereted az egri labdarúgást és netán napi szinten friss hírekre vagy kíváncsi akkor lájkold facebook oldalunkat a linkre kattintva.

Vélemény, hozzászólás?